Web Analytics
Jump to content

GT-8 Strømforsyning


Recommended Posts

Hei!

Jeg kjøpte en Boss GT-8 av Morten Larsen for et par dager siden. Det fulgte ikke med noen strømforsyning, men vi ble enige om at han skulle sjekke prisen på å få bestilt en via butikken hans.

Jeg begynte samtidig å spinne litt rundt på tanken om å bygge en sjæl, og hvor vanskelig det kan være. Etter litt research fant jeg ut at boksen går på 14vAC, 650mA. Det nærmeste ELFA kom var en fin transformator som ga 15vAC og 670mA, noe som var ypperlig egentlig. 1v er langt innen for vanlige sikkerhetsmarginer, og siden Boss'en likevel likeretter og regulerer strømmen innvendig så jeg (med litt konsultasjon av Hucker) ikke noe problem med å fore den med 15v.

Så jeg dro på ELFA i dag og kjøpte følgende komponenter:

Boks 1001 grå, #50-108-06

Transformator 15V 10VA, # 56-102-74

DC Propp 3.1/6.3mm, #42-050-43

Den grå strømkabelen som dere ser på bildet hadde jeg slengende fra før, det samme gjelder den lille ledningsstumpen mellom boksen og Boss'en.

Bilder:

Komponentene:

bilde1.JPG

bilde2.JPG

Begge kablene er loddet til trafoen, og kablene er "sikret" med strips. Det har funket bra før, og funker sikkert igjen :)

bilde3.JPG

Plugg som skal i Bossen loddet ferdig:

bilde4.JPG

Sluttproduktet, sikret til pedalbrettet med 3M Dual-Lock

bilde5.JPG

Link to comment
Share on other sites

Og jeg som nettopp ringte Roland og sjekket opp strømforsyning. :P

345,- er veil. ink. mva og du skulle få den til innkjøpspris som avtalt, så da hadde det blitt rimelig billig, men da sparer du deg for det.

Nå når alt funker er det jo bare gull og grønne skoger.

Kos deg med GT-8, og husk å behandle den som om den var en kvinne!

(dvs at når du skal tråkke på den må du gjøre det forsiktig så du ikke setter merker som synes dagen etterpå) :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.