Web Analytics
Jump to content

Diverste Hendrix signature- effekter fra Dunlop


jimi85
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg har snart bursdag og har lyst på effektpedal. Dette blir min første, og har tenkt at det derfor vil være lurt å kjøpe en Fuzz. Jeg ønsker en sound som er så lik Hendrix sin som mulig, da han er det store idolet. Foreløpig spiller jeg på en Cube 30X og innser at man bør ha en rør-forsterker for å få best lyd av effektene, men regner med at jeg uansett en gang i framtiden vil anskaffe meg en rør-forsterker.

Jeg lurer på hva som er forskjellen på Dunlop Hendrix Fuzz Face System

og denne:dunlop Hendrix fuzz face

Begge selges på Musikkbørsen, men den siste koster nesten en tusing mer enn den første. Hva er grunnen til det? Er det type årets/fjorårets som gjør prisforskjellen?

Hvordan vil en fuzz høres ut på en liten transistorforsterkeren som Cuben?

Takker for alle svar!

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Hvis du ønsker en Fuzz lik Jimi sin gå for MJM London Fuzz! Den har germanium-transistors som

Dunlop JH2S Jimi Hendrix System Fuzz. Den andre har silikon-transistors.

Fuzz på cube låter dårlig, rett og slett.

Edited by Bloff
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hei bloff!

Har hørt flere steder nå at effektpedaler generelt på "ikke-rør-forsterkere" ikke funker så bra. Hva kommer dette av?

Jeg har også snakket med andre som sier at av alle Hendrix signature effektene til Dunlop, er fuzzen den beste. Og som du sa selv har (i alle fall den ene) germanium- transistors. Så hvorfor da kjøpe noe annet enn nettopp denne signature modellen?

Syns også det var rart at Dunlop JH2S Jimi Hendrix System Fuzz som har germanium- transistors, koster tusenlappen mindre enn den modellen Dunlop fronter nå? Med andre ord, den fuzzen som Dunlop mener er mest "accurate" har IKKE germanium- transistors, mens den billigste av dem har det..?

Noen av dere som har de forskjellige effektene, og som kan fortelle litt om inntrykk, meninger osv?

Takker for alle innspill!

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke hvorfor effektpedaler låter bedre på rør-amp, men det er egentlig bare et faktum... lyden tiltrekker hvertfall meg mer, høres ikke så skvist ut.

Men Jimi brukte FuzzFace, så er like greit å kjøpe noe ikke jimi signatur som er billigere og minst like bra. Som sagt, MJM London Fuzz!

Link to comment
Share on other sites

Dette gjelder vel egentlig bare vrengpedaler, og grunnen til det er rett og slett at det er rørlyden man stort sett prøver å oppnå.

Da er det i hvert fall for meg nokså logisk at dette blir mer naturlig.

I tillegg er det ofte slik at pedaler i utgangspunktet er nokså kjipe og skarpe i lyden, men når de brukes sammen med en rørforsterker som jo farger lyden en del så kan det bli bra.

Fuzz er nok den typen vrengpedal hvor dette har aller mest å si, selv på rørforsterkere kan noen fuzzer høres ganske fæle ut, men trikset er da at man bruker de sammen med en forsterker som allerede vrenger.

Da blir det smooth som bare det. Det er akkurat det Hendrix gjorde, om jeg husker rett.

Edited by Innos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.