Web Analytics
Jump to content

Diverste Hendrix signature- effekter fra Dunlop


jimi85

Recommended Posts

Hei,

Jeg har snart bursdag og har lyst på effektpedal. Dette blir min første, og har tenkt at det derfor vil være lurt å kjøpe en Fuzz. Jeg ønsker en sound som er så lik Hendrix sin som mulig, da han er det store idolet. Foreløpig spiller jeg på en Cube 30X og innser at man bør ha en rør-forsterker for å få best lyd av effektene, men regner med at jeg uansett en gang i framtiden vil anskaffe meg en rør-forsterker.

Jeg lurer på hva som er forskjellen på Dunlop Hendrix Fuzz Face System

og denne:dunlop Hendrix fuzz face

Begge selges på Musikkbørsen, men den siste koster nesten en tusing mer enn den første. Hva er grunnen til det? Er det type årets/fjorårets som gjør prisforskjellen?

Hvordan vil en fuzz høres ut på en liten transistorforsterkeren som Cuben?

Takker for alle svar!

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Hvis du ønsker en Fuzz lik Jimi sin gå for MJM London Fuzz! Den har germanium-transistors som

Dunlop JH2S Jimi Hendrix System Fuzz. Den andre har silikon-transistors.

Fuzz på cube låter dårlig, rett og slett.

Edited by Bloff
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hei bloff!

Har hørt flere steder nå at effektpedaler generelt på "ikke-rør-forsterkere" ikke funker så bra. Hva kommer dette av?

Jeg har også snakket med andre som sier at av alle Hendrix signature effektene til Dunlop, er fuzzen den beste. Og som du sa selv har (i alle fall den ene) germanium- transistors. Så hvorfor da kjøpe noe annet enn nettopp denne signature modellen?

Syns også det var rart at Dunlop JH2S Jimi Hendrix System Fuzz som har germanium- transistors, koster tusenlappen mindre enn den modellen Dunlop fronter nå? Med andre ord, den fuzzen som Dunlop mener er mest "accurate" har IKKE germanium- transistors, mens den billigste av dem har det..?

Noen av dere som har de forskjellige effektene, og som kan fortelle litt om inntrykk, meninger osv?

Takker for alle innspill!

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke hvorfor effektpedaler låter bedre på rør-amp, men det er egentlig bare et faktum... lyden tiltrekker hvertfall meg mer, høres ikke så skvist ut.

Men Jimi brukte FuzzFace, så er like greit å kjøpe noe ikke jimi signatur som er billigere og minst like bra. Som sagt, MJM London Fuzz!

Link to comment
Share on other sites

Dette gjelder vel egentlig bare vrengpedaler, og grunnen til det er rett og slett at det er rørlyden man stort sett prøver å oppnå.

Da er det i hvert fall for meg nokså logisk at dette blir mer naturlig.

I tillegg er det ofte slik at pedaler i utgangspunktet er nokså kjipe og skarpe i lyden, men når de brukes sammen med en rørforsterker som jo farger lyden en del så kan det bli bra.

Fuzz er nok den typen vrengpedal hvor dette har aller mest å si, selv på rørforsterkere kan noen fuzzer høres ganske fæle ut, men trikset er da at man bruker de sammen med en forsterker som allerede vrenger.

Da blir det smooth som bare det. Det er akkurat det Hendrix gjorde, om jeg husker rett.

Edited by Innos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.