Web Analytics
Jump to content

Lakkere effektpedal


Squier51
 Share

Recommended Posts

Jeg skal bygge min første efffektpedal (General Guitar Gadgets) og har lyst til å lakkere/male den litt fint, uten at det koster skjorta og blir veldig vanskelig. Er det noen her inne som har gjort dette før? Hvilke tips har dere isåfall?

Link to comment
Share on other sites

Det er vel greit å først gå på med grunner (primer), og så se om du finner en farge du liker av typen bengalakk. Bruker du benga, må du eventuelt skaffe en dyse som du sprayer malinga med i tillegg, så du slipper å bruke en kost (som garanterer deg et dårlig resultat).

Egentlig er det nok kanskje like greit å bare finne en lakk på sprayboks, og da kan du velge om du vil ha matt, halvblank eller blank finish.

Bruk flere tynne lag fremfor ett tykt, og eksperimenter med å bruke maskeringsteip for å få rette kanter hvis du skal bruke flere farger.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ikke har handla boks allerede, kan du få kjøpe ferdig pulverlakkert av meg ;) Boksene jeg har nå er 6x11x3 cm eller noe der om kring :) Sånn ellers fungerer vel lakk på sprayboks, selv om det ikke sitter like bra. Regner med at Kristoffer kimer inn snart, da han har en del mer erfaring med lakking av bokser enn meg :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode innspill så langt, og også for tilbud om kjøp av ferdiglakkert boks. Jeg har imidlertid kjøpt boks allerede. Dessuten tenkte jeg at det å lakkere den skulle bli litt av morroa med å bygge selv :)

Link to comment
Share on other sites

hehe, ja her er jeg! Å bruke vanlig spraylakk på boks fungerer helt fint. Husk å begynn med grunner. Boksene fra GGG er hammond og disse trenger egentlig ingen forbehandling da de er slette og fine i overflaten.

Spray 3-4 lag med grunning, og puss etterpå med medium sandpapir (ca200)

Spray på med farge. Ikke nødvendig å bruke en hel boks her. Når alt har rett farge/ dekket ordentlig er det godt nok.

Spray rikelig med klarlakk. La denne få herde lenge (om du er utålmodig kan du ta den i bruk etter lakken er tørr, men skal du ha Hi-gloss MÅ den få herde i ca en måned).

Nå kan du velge om du vil våt-pusse eller polere. Jeg bruker vanligst å polere, det er ikke et piano vi snakker om her heller!!!

NB: Husk å spray tynne lag. Drar du på for mye vil lakken renne, sprayer du for lite vil lakken bli matt. Spray fra side til side til lakken er våt og la den tørke, spray så opp og ned og opp og ned til lakken er våt og la den tørke. Denne metoden gjør at du får god dekning av lakken og slipper felt med mer/mindre lakk enn ellers. Bruk den også på grunning og klarlakk.

Tørketid på lakk varierer, men etter en halvtime kan du vanligvis påføre neste lag. Herdetid varierer mye, men akryllakk bruker fra 1 mnd til 3 mnd på å herde. Dette betyr at lakker forsteiner og kan pusses til hi-gloss. Om du pusser før den er herdet vil du lage masse riper i lakken og den vil bli grå.

Om du er som meg, utålmodig, venter du 24 timer fra siste strøk klarlakk før du monterer innmaten og tar den i bruk. Den skal trøs på, ikke utstilles på Nasjonalgalleriet.

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

Takk igjen! Hadde ikke forventet å få så gode svar så raskt :)

Er det noen butikker/merker som anbefales når det gjelder lakk, eller er det samme hva og hvor man kjøper?

Tok en kikk på siden din Kristoffer, og pedalene du har laget ser jo kjempebra ut! Enkelt og flott design, noe jeg også hadde i tankene. Men bruker du sjablonger når du lager logoene og lablene, eller er det på frihånd eller noe annet? :)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har tilgang til et gammelt roterende serveringsfat som kan snurre rundt, er det genialt til sånne småsaker som det her. Da kan du dreie på underlaget, og ikke på boksen mens du lakkerer. Det er lettere å unngå at det renner, og arbeidet går mye fortere. Husk å sette det som skal lakkeres litt opp fra underlaget, ved å for eksempel legge noen trelister, et par. tre cm under, så unngår du at det spruter opp fra underlaget og opp på pedalen igjen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.