Web Analytics
Jump to content

Tips om kabinett


jarlesn
 Share

Recommended Posts

hei folkens.

Jeg har nylig kjøpt meg en vintage modern 2466 og trenger ett kabinett raskt, jeg har ikke råd til å kjøpe det jeg har lyst på og trenger derfor noen tips og meninger om de billige kabinettene.

Har sett litt på behringer, men ønsker å unngå og kjøpe (bare en magefølelse). Har også snust litt på morgan sitt 4x12 kabinett som jeg syntes ser bra ut. Men det er begrenst hva jeg får ut av bilder og tekst på intrenett. Er det noen som har noen forslag ? kunne tenke meg å bruke noe rundt 3000

Link to comment
Share on other sites

kjøp brukt ja. Du får såå mye for pengene enn å kjøpe billige drittkabinetter til nypris.

Du kommer bare til å angre i ettertid viss du ikke satser på et OK kabinett til ampen din.

Marshall 1960 er eksempel på greie kabinetter.

Men MÅ du ha 4x12? Jeg ror knapt du vil merke noe særlig forskjell på 2x12 og 4x12, da begge kan fint brukes til live og øving med band.

Enda en gang: Sats heller på et bra brukt kabinett, enn å kjøpe et billig men dårlig nytt kabb.

Jeg fikk kjøpt mitt Hughes&Kettner med 4x12 V30 til 4500kr brukt. Ikke en eneste ripe på den og den låter konge. Nytt ville det kostet ca 10000kr.

Link to comment
Share on other sites

Nypris vs brukt på Troll sitt kab sier vel også sitt om at man IKKE bør kjøpe kab nytt ;) Noe jeg snart skal gjøre for tredje gang, haha!

Joda brukt er best ja, har leita på finn i en del uker nå, men finner ingenting, ihvertfall ikke som er i oslo. Et kabinett er vell ikke noe som er så veldig greit å sende i posten.

Har prøvd det marshall kabinettet 1960a eller hva det heter, husker ikke i farta, låt greit det:)

Noen som vet om noen andre gode brukt markeder da ?

Link to comment
Share on other sites

oi dette så jo lovende ut. Kan jeg bestille dirkte fra de?

Eller vet du om noen forhandlere som fører de produktene ?

Thomann er en forhandler, men det er jo selvfølgelig forhandlere i Norge som fører noen av de samme produktene som dem. Dog til en muligens høyere pris.

Link to comment
Share on other sites

Thomann er en forhandler, men det er jo selvfølgelig forhandlere i Norge som fører noen av de samme produktene som dem. Dog til en muligens høyere pris.

Jeg er overbevist kjøper en HARLEY BENTON G212 VINTAGE i dag, bestiller fra tyskland. 189 euro inkludert frakt, det er jo en helt latterlig pris. Billigere en begge elementene jo :)

Takk for hjelpen

(gjelder alle som har posta på denne tråden)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er overbevist kjøper en HARLEY BENTON G212 VINTAGE i dag, bestiller fra tyskland. 189 euro inkludert frakt, det er jo en helt latterlig pris. Billigere en begge elementene jo :)
Høres ut som en god pris uansett, men jeg gjør bare for sikkerhets skyld oppmerksom på at du må betale 25% mva av hele beløpet når det kommer til Norge. Sendes det med Posten så tar de i tillegg over kr. 200,- i gebyr for fortollingen. Greit å være klar over.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.