Web Analytics
Jump to content

Tips om kabinett


jarlesn
 Share

Recommended Posts

hei folkens.

Jeg har nylig kjøpt meg en vintage modern 2466 og trenger ett kabinett raskt, jeg har ikke råd til å kjøpe det jeg har lyst på og trenger derfor noen tips og meninger om de billige kabinettene.

Har sett litt på behringer, men ønsker å unngå og kjøpe (bare en magefølelse). Har også snust litt på morgan sitt 4x12 kabinett som jeg syntes ser bra ut. Men det er begrenst hva jeg får ut av bilder og tekst på intrenett. Er det noen som har noen forslag ? kunne tenke meg å bruke noe rundt 3000

Link to comment
Share on other sites

kjøp brukt ja. Du får såå mye for pengene enn å kjøpe billige drittkabinetter til nypris.

Du kommer bare til å angre i ettertid viss du ikke satser på et OK kabinett til ampen din.

Marshall 1960 er eksempel på greie kabinetter.

Men MÅ du ha 4x12? Jeg ror knapt du vil merke noe særlig forskjell på 2x12 og 4x12, da begge kan fint brukes til live og øving med band.

Enda en gang: Sats heller på et bra brukt kabinett, enn å kjøpe et billig men dårlig nytt kabb.

Jeg fikk kjøpt mitt Hughes&Kettner med 4x12 V30 til 4500kr brukt. Ikke en eneste ripe på den og den låter konge. Nytt ville det kostet ca 10000kr.

Link to comment
Share on other sites

Nypris vs brukt på Troll sitt kab sier vel også sitt om at man IKKE bør kjøpe kab nytt ;) Noe jeg snart skal gjøre for tredje gang, haha!

Joda brukt er best ja, har leita på finn i en del uker nå, men finner ingenting, ihvertfall ikke som er i oslo. Et kabinett er vell ikke noe som er så veldig greit å sende i posten.

Har prøvd det marshall kabinettet 1960a eller hva det heter, husker ikke i farta, låt greit det:)

Noen som vet om noen andre gode brukt markeder da ?

Link to comment
Share on other sites

oi dette så jo lovende ut. Kan jeg bestille dirkte fra de?

Eller vet du om noen forhandlere som fører de produktene ?

Thomann er en forhandler, men det er jo selvfølgelig forhandlere i Norge som fører noen av de samme produktene som dem. Dog til en muligens høyere pris.

Link to comment
Share on other sites

Et annet tips er å sjekke her i KJøp&Salg her på forumet :)

Veier kabinettet under 35kg så skal det gå an å sende med posten. Ellers er finnes det også andre løsninger. .eks sende med fly eller tog

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Thomann er en forhandler, men det er jo selvfølgelig forhandlere i Norge som fører noen av de samme produktene som dem. Dog til en muligens høyere pris.

Jeg er overbevist kjøper en HARLEY BENTON G212 VINTAGE i dag, bestiller fra tyskland. 189 euro inkludert frakt, det er jo en helt latterlig pris. Billigere en begge elementene jo :)

Takk for hjelpen

(gjelder alle som har posta på denne tråden)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er overbevist kjøper en HARLEY BENTON G212 VINTAGE i dag, bestiller fra tyskland. 189 euro inkludert frakt, det er jo en helt latterlig pris. Billigere en begge elementene jo :)
Høres ut som en god pris uansett, men jeg gjør bare for sikkerhets skyld oppmerksom på at du må betale 25% mva av hele beløpet når det kommer til Norge. Sendes det med Posten så tar de i tillegg over kr. 200,- i gebyr for fortollingen. Greit å være klar over.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.