Web Analytics
Jump to content

Anbefaling av klassisk/flamenco gitar


Zendo
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg er utkikk etter en god flamenco/klassisk gitar.

Jeg ønsker at lyden skal være veldig kraftig bass, og veldig sprø klang hvis det blir en hard "rasguedo" strumming f.eks. Tonen bør være mørkt og trist.

Noen av dere kan anbefale en god tilsvarende gitar som er beskrevet ? :)

Takk!

Edited by Zendo
Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Hva med en alhambra 10FP? Kommer veldig an på hvor mye du ønsker å bruke på den selvfølgelig, for veil i Norge er 16995,-

Ut fra det du skriver høres ihvertfall Alhambra ut som merket for deg. Det er akkurat den lyden og spillbarheten som gjør at jeg bruker dem privat.

10FP er (såvidt jeg vet) ikke en del av standard-sortimentet til noen gitarbutikker i Norge, men det er mulig å kjøpe direkte fra Alhambra-fabrikken i Spania hvis man ønsker det. Da må du ta deg en spania-tur og dra innom fabrikken (ring og hør at de ikke har rare spanske ferier når du er der, ellers veldig hyggelige folk).

Hvis ikke du er hypp på å fly til spania kan vi sansynligvis få importøren (jeg tror de nettopp fikk en kontainer fra Spania der en 10FP kan være med) til å låne oss en gitar til butikken så du får prøvespillt den (hvis du bor i Oslo/Akershus-området og ønsker det er det bare å sende meg en PM).

Hvis du vil holde deg under den prisen ville jeg bare gått for en vanlig spansk klassisk gitar (5p og oppover har en lignende lyd) for en relativt tilsvarende spilleopplevelse, men en skikkelig flamenco-gitar får du vel ikke tak i billigere tror jeg. Lykke til, og hold oss informert hvis du finner noen ukjente perler.

Mvh

Morten Larsen

Backstage Musikk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.