Web Analytics
Jump to content

Anbefaling av klassisk/flamenco gitar


Zendo
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg er utkikk etter en god flamenco/klassisk gitar.

Jeg ønsker at lyden skal være veldig kraftig bass, og veldig sprø klang hvis det blir en hard "rasguedo" strumming f.eks. Tonen bør være mørkt og trist.

Noen av dere kan anbefale en god tilsvarende gitar som er beskrevet ? :)

Takk!

Edited by Zendo
Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Hva med en alhambra 10FP? Kommer veldig an på hvor mye du ønsker å bruke på den selvfølgelig, for veil i Norge er 16995,-

Ut fra det du skriver høres ihvertfall Alhambra ut som merket for deg. Det er akkurat den lyden og spillbarheten som gjør at jeg bruker dem privat.

10FP er (såvidt jeg vet) ikke en del av standard-sortimentet til noen gitarbutikker i Norge, men det er mulig å kjøpe direkte fra Alhambra-fabrikken i Spania hvis man ønsker det. Da må du ta deg en spania-tur og dra innom fabrikken (ring og hør at de ikke har rare spanske ferier når du er der, ellers veldig hyggelige folk).

Hvis ikke du er hypp på å fly til spania kan vi sansynligvis få importøren (jeg tror de nettopp fikk en kontainer fra Spania der en 10FP kan være med) til å låne oss en gitar til butikken så du får prøvespillt den (hvis du bor i Oslo/Akershus-området og ønsker det er det bare å sende meg en PM).

Hvis du vil holde deg under den prisen ville jeg bare gått for en vanlig spansk klassisk gitar (5p og oppover har en lignende lyd) for en relativt tilsvarende spilleopplevelse, men en skikkelig flamenco-gitar får du vel ikke tak i billigere tror jeg. Lykke til, og hold oss informert hvis du finner noen ukjente perler.

Mvh

Morten Larsen

Backstage Musikk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.