Web Analytics
Jump to content

Trenger tips om lakkering av gitar


Recommended Posts

Jeg er i en avsluttende fase i byggingen av en elektrisk gitar etter (veldig) mange timer med pussing.

For å bli helt ferdig trenger jeg noen tips til hvordan jeg skal lakkere gitaren. Ideen går ut på å tone toppen på gitaren med gjennomsiktig farge, og ha resten heldekkende. Jeg skal ikke benytte kantlist, og har aldrig lakkert før. Hva gjør jeg? Bør jeg gjøre det selv, eller bør jeg kontakte en som har dette som levebrød?

PS Det er mulig å se bilder av gitaren slik den var for to måneder siden på min myspace-side (se link i signaturen min).

Edited by nikotro
Link to comment
Share on other sites

Jeg har syslet litt med lakkering på hobbynivå i mange år, og synes du skal stille deg tre spørsmål i første rekke.

1. Har du lyst til å lære deg å lakkere en gitar? Veldig lyst?

2. Har du god tid, veldig god tid, vi snakker om "måneder"?

3. Nøyer du deg med et resultet som ikke er helt "profesjonelt" ?

Svarer du nei på noen av de tre spørsmålene, så sett det bort.

Videre trenger du et egnet lokale, der du kan få det støvfritt, veldig støvfritt, og temperaturen er godt over 20 grader. Lakkering griser til veldig, så det bør ikke være et problem

Vær også klar over at så og si all spraybokslakk har langt dårligere slitestyrke enn profesjonell lakk. Det kan delvis kompenseres ved å kjøpe 2k herdelakk med injektor til de siste lagene, svinedyrt, og bruke det til sluttlakkering. Noe av problemet da er at lakken har så kort holdbarhet at du ikke rekker å bruke opp boksen til flere hundre kroner stykket, før den er ubrukbar i forhold til tørketid og sånn.

Når det er sagt, så er all lakkering morsomt. Det er gøy å gjøre det selv. Men er motivet å spare penger, så glem det. Dette er vanskelig, hvis resultatet skal bli bra.

Til sist, grunnarbeidet før lakkering må være perfekt. Man får lagt på så få my med sprayboks at en hver ujevnhet kommer til å stå på tå og speile seg i lakken ved siden av. Jeg vil tro at man får lagt på ti ganger så tykt lag med kompressor og sprøyte, enn det man klarer med en lakkering med boks. Det betyr at man må legge på ti ganger så mange lag med sprayboks som det man gjør med sprøyte. I tillegg er sprøytelakken mange ganger så sterk.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Har jo utstyr (sprøyte osv), og prinsippet er det samme. Dog, nillakk, og trelakk er forskjellige ting.

Tja.. "gitarlakk" er jo egentlig billakk da men.. Den Nitroen alle maser sånn om er jo gammeldags billakk og fargene f.eks Fender tilbød var jo originale bilfarger fra kjente amerikanske biler.

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er vanskelig å få tak i han av og til så er det nok fordi han er i Spania en del, så da må du nesten bare prøve uka etterpå.

Regner ikke med at jeg trenger å skrive så mye om hvordan arbeidet hans er, hjemmesida taler vel for seg selv. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.