Web Analytics
Jump to content

Rack


Recommended Posts

Husker jeg stilte et lignende spørsmål for noen måneder siden, men skjønte ikke meget da :)

Hva er det grunnleggende oppsettet i et rack?

Jeg ville tro det er preamp, poweramp og kabinett, men jeg vil ha mitt på det tørre så jeg vet det videre i livet.

Og hvis det er som jeg tror, hvorfor ser man da rackoppsett bestående av opp til flere preamps, poweramps og også forsterkertopper?

Takk på forhånd,

Le Baron

Link to comment
Share on other sites

Kommer an på hvem du er. Luke påstår at han ikke har peil og at B. Bradshaw gjør all jobbinga. Men ellers kommer det jo an på hvor mye stæsj du har. Prøver du deg på riggen til NEttrom svimer du av før du har funnet ut hvor du skal plugge gitaren, men i en basic oppsett med preamp, poweramp og cab, er det jo ikke mer komplisert enn en head...

Link to comment
Share on other sites

Jaja, men Nettrom sin rack er jo syk.

Uansett, lurer på å kjøpe et lite rack i stedet for combo, det er så mange flere utbyggingsmuligheter...

Tenker på å kjøpe en OK preamp og poweramp og et billig kabinett først bare for å gjøre meg til kjenne med innstillinger og slikt og deretter bytte ut gradvis, kanskje supplere med en effektgreie eller to og slikt.

Nå som jeg er i gang, noen som har noen anbefalinger på preamps/poweramps som duger fint til en grei pris?

Og, hvordan finner jeg ut om preamp X passer med poweramp Y og kabinett Z?

Link to comment
Share on other sites

Jeg bygger jo preamp, så hvis jeg klarer å få orden på den etterhvert, selger jeg den gamle. Får sen de den ned på labben med en venn, for jeg fant ut av multimeteret jeg brukte på powersupplyen var passe tvilsomt. Og jeg fortsetter ikke før den er 100% i orden. Men til sommeren, eller ettårsdagen min kan du kanskje kalle det, eventuellt 16 års dagen min. Tar nok 3000,- for den jeg og.

Back to topic...

Hørte såvidt, at den riggen Petrucci brukte før, hadde noe slikt som Mesa Mark IV preamper, mens han brukte powerampene i no Dual rectifiere. Så det er mye å finne på. Ellers har du han fyren som selger racket sit (omg-topic) som på et tidspunkt hadde en 3+, en Fish og en X88r inn i samme preamp...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.