Web Analytics
Jump to content

Kramer-prosjekt.


Recommended Posts

Hallo. for noen dager siden, kom det en gitar til meg i posten.

Da jeg kom hjem, merket jeg at posten hadde vært sÃ¥ hyggelig Ã¥ gjøre dette:

Krameren013.jpg

Temmelig nasty sprekk. Tok bilder for dokumentasjon, og fylte sprekken med lim, klemte igjen, fylte litt til, klemte, la i press, og tørket bort overflødig lim.

Resultatet ble slik:

Krameren003.jpg

Det jeg så gjorde, var å Lodde på plass mikker og potter. Bilder av det kommer senere, alt skal byttes ut bortsett fra humbuckeren.

Halsen ble montert på, samtidig med floyden, og så startet jeg med oppstrenging.

Jeg har aldri vært borti floyd rose før, så jeg var litt spent. Først "blokkerte" jeg trem'en med papir og rot, for å få den til å stå opp.

Her med Mørk E på plass:

Krameren015.jpg

Krameren016.jpg

Som dere ser, mangler den øverste stemmeskruen. Jeg tok selvfølgelig av stemmeskruene før jeg limte halsen...

For å stemme opp floyden da alle strengene var festa, la jeg en rett, flat og tynn metallplate mellom baksiden av floyden og kroppen. så stemte jeg opp, og slakket fjærene til stangen falt ned. så låste jeg strengene, og stemte med fine-tunerne.

jeg ble ganske fornøyd med resultatet:

Krameren021.jpg

Trussroden ble stilt, fordi at halsen sto i en bue uten sidestykke. Selger spiller nok ikke på gitarene han selger...

Det ferdige resultatet ble slik, etter strengestilling o. l:

Krameren019.jpg

Krameren020.jpg

krameren033.jpg

krameren034.jpg

krameren037.jpg

IMG_0354.jpg

IMG_0355.jpg

en vakker dag får den nok en relakkering. Når jeg gidder.

Gitaren er forresten fantastisk å spille på, og floyden funker bra, når jeg først fikk stilt og festet alt som det skulle.

Lyden er fet nok, men det endrer seg nok med ny innmat. Humbuckeren er veldig god, men singlecoilene snakker jeg ikke om... "seymor duncan" gjelder nok bare covrene...

God verdi for pengene!

Bare å fyre løs med spørsmål!

dersom noen har deler de gjerne ville sett på gitaren, ta kontakt!

Edited by F.V.Zappa
Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde tenkt meg om både en og to ganger før jeg hadde satt igang et omlakkeringsprosjekt av dette her. Vil du pynte på lakken, kommer du langt med en finsliping og rebuffing. Trolig er det nok lakk å ta av. Noen skrammer på en 20 år gammel gitar er da til å leve med. Gamle krigere skal ha noen arr.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde tenkt meg om både en og to ganger før jeg hadde satt igang et omlakkeringsprosjekt av dette her. Vil du pynte på lakken, kommer du langt med en finsliping og rebuffing. Trolig er det nok lakk å ta av. Noen skrammer på en 20 år gammel gitar er da til å leve med. Gamle krigere skal ha noen arr.

det tenker jeg og, og det vil på en måte kanskje senke verdien. men det er heller ikke så lite bøll, faktisk så mye at mamma sa: den var jo rett og slett stygg...

men på den annen side, er vel ikke så veldig mange år til den blir en eller annnen type "vintage"... vet ikke jeg. blir nok en tid til uansett!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har de akustiske alltid i kasse med en Boveda pose i kassen. Funker fjell.
  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.