Web Analytics
Jump to content

Kramer-prosjekt.


Recommended Posts

Hallo. for noen dager siden, kom det en gitar til meg i posten.

Da jeg kom hjem, merket jeg at posten hadde vært sÃ¥ hyggelig Ã¥ gjøre dette:

Krameren013.jpg

Temmelig nasty sprekk. Tok bilder for dokumentasjon, og fylte sprekken med lim, klemte igjen, fylte litt til, klemte, la i press, og tørket bort overflødig lim.

Resultatet ble slik:

Krameren003.jpg

Det jeg så gjorde, var å Lodde på plass mikker og potter. Bilder av det kommer senere, alt skal byttes ut bortsett fra humbuckeren.

Halsen ble montert på, samtidig med floyden, og så startet jeg med oppstrenging.

Jeg har aldri vært borti floyd rose før, så jeg var litt spent. Først "blokkerte" jeg trem'en med papir og rot, for å få den til å stå opp.

Her med Mørk E på plass:

Krameren015.jpg

Krameren016.jpg

Som dere ser, mangler den øverste stemmeskruen. Jeg tok selvfølgelig av stemmeskruene før jeg limte halsen...

For å stemme opp floyden da alle strengene var festa, la jeg en rett, flat og tynn metallplate mellom baksiden av floyden og kroppen. så stemte jeg opp, og slakket fjærene til stangen falt ned. så låste jeg strengene, og stemte med fine-tunerne.

jeg ble ganske fornøyd med resultatet:

Krameren021.jpg

Trussroden ble stilt, fordi at halsen sto i en bue uten sidestykke. Selger spiller nok ikke på gitarene han selger...

Det ferdige resultatet ble slik, etter strengestilling o. l:

Krameren019.jpg

Krameren020.jpg

krameren033.jpg

krameren034.jpg

krameren037.jpg

IMG_0354.jpg

IMG_0355.jpg

en vakker dag får den nok en relakkering. Når jeg gidder.

Gitaren er forresten fantastisk å spille på, og floyden funker bra, når jeg først fikk stilt og festet alt som det skulle.

Lyden er fet nok, men det endrer seg nok med ny innmat. Humbuckeren er veldig god, men singlecoilene snakker jeg ikke om... "seymor duncan" gjelder nok bare covrene...

God verdi for pengene!

Bare å fyre løs med spørsmål!

dersom noen har deler de gjerne ville sett på gitaren, ta kontakt!

Edited by F.V.Zappa
Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde tenkt meg om både en og to ganger før jeg hadde satt igang et omlakkeringsprosjekt av dette her. Vil du pynte på lakken, kommer du langt med en finsliping og rebuffing. Trolig er det nok lakk å ta av. Noen skrammer på en 20 år gammel gitar er da til å leve med. Gamle krigere skal ha noen arr.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde tenkt meg om både en og to ganger før jeg hadde satt igang et omlakkeringsprosjekt av dette her. Vil du pynte på lakken, kommer du langt med en finsliping og rebuffing. Trolig er det nok lakk å ta av. Noen skrammer på en 20 år gammel gitar er da til å leve med. Gamle krigere skal ha noen arr.

det tenker jeg og, og det vil på en måte kanskje senke verdien. men det er heller ikke så lite bøll, faktisk så mye at mamma sa: den var jo rett og slett stygg...

men på den annen side, er vel ikke så veldig mange år til den blir en eller annnen type "vintage"... vet ikke jeg. blir nok en tid til uansett!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.