Web Analytics
Jump to content

hjelp til å gjenkjenne gitarer


Frode Sveinungsen
 Share

Recommended Posts

Jeg har hentet et par klassiske gitarer hos foreldrene mine, og lurer på om noen her vet noe mer om disse.

Den ene heter Scala, og den andre tror jeg heter Galant(e)

Scala gitaren står det på klistremerke inni hullet:

"SCALA

Ges. Geschutzt

Made In Germany"

På platen til tunerene står det inngravert med blokkbokstaver "D.R.G.M" og " -WARG-"

På Galant(e) står det inngravert på en plate "2243 Made In Italy, Patent Pending"

På headstock'n står det med løkkeskrift Galant og så ser det ut som at det skal være en E til på slutten, men "malingen" er borte...

Jeg er bare nysgjerrig på om noen her vet noe mer om disse gitarene, så er jeg veldig interessert i å vite mer om dem..

Scala gitaren har dessuten en bøyle bak lydhullet hvor man skal feste strengene.. Er det noen her som vet om dette er en stålstrengsgitar, eller om det er nylon som skal på den? Og, utifra bilde kan det se ut som om den mangler en bit mellom bøylen og lydhullet hvor strengene skal ligge nedpå? Noen som kan bekrefte dette, og som vet hvor jeg kan skaffe en slik del?

Håper på svar:) Se vedleggene!

post-4600-1234667952_thumb.jpg

post-4600-1234667986_thumb.jpg

post-4600-1234668004_thumb.jpg

post-4600-1234668015_thumb.jpg

post-4600-1234668040_thumb.jpg

post-4600-1234668057_thumb.jpg

post-4600-1234668088_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hei igjen. Noen her som kan kan bekrefte at denne gitaren:http://forum.gitarnorge.no/post-a1378-.html

mangler "en eller annen del" mellom lydhullet og strengefestet? Og er dette en nylonstrengsgitar, eller en stålstrengsgitar? Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være et eller annet som strengene skal ligge nedpå? Isåfall, noen som vet hvor jeg får bestilt den delen?

Håper på svar.

Link to comment
Share on other sites

Du mangler broen på gitaren din. gitarer med stålstrenger pleier å ha strengefestet ankret opp på sargen slik som denne har, så jeg tipper denne er beregnet på stålstrenger.

Hornæs musikk i Oslo (Storgata) kan helt sikkert hjelpe deg med å skaffe en bro som passer, eller eventuelt guitar workshop i Bærum. Ellers tror jeg du kan få mange gode svar om hva slags gitar dette er hvis du spør på forumet til vintagegitar.no.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.