Web Analytics
Jump to content

Lydkort, < 2000 kr.


Lasse T
 Share

Recommended Posts

Jeg skal kjøpe meg nytt lydkort. PCen min er klar for alle kjente grensesnitt (USB 1.1, 2, 1394/FW, PCI).

Tenker å spille inn med mikrofon (både dynamisk og kondensator kan tenkes), gitar og bass.

-Noen forslag?

-Line6 Toneport UX2 noe tess?

-Alesis eller M-port noe å tenke på?

For innspilling med akkustisk gitar har jeg tidligere gjort vellykkede opptak med to gitarspor, ett med kondensatormic nederst på gripebrettet og en jackkabel koblet til den innebygde gitarmikrofonen (usikker på merke, men en Yamaha-gitar).

-Burde jeg kjøpe DI-boks for jack-opptak på gitaren eller er dette unødvendig?

Link to comment
Share on other sites

Skal du spille inn et spor av gangen eller trenger du muligheten til å spille inn mange spor samtidig? Hvis sistnevnte, hvor mange spor trenger du?

Selv har jeg utstyr både fra Alesis, M-Audio og Line 6. Mer spesifikt Alesis Multimix 8 FireWire, M-Audio mobilePre og Line 6 Pod XT og er veldig fornøyd med alle tre, der hver av de har hvert sitt bruksområde... Av mitt utstyr så er det vel bare MobilePre'en som er innenfor din prisklasse, men Pod XT'en skal ha mye av samme funksjonen som du finner i en TonePort, bortsett fra at man skal kunne bruke Pod'en standalone også (tror jeg)...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.