Web Analytics
Jump to content

Modde en gammel Fender Squire Strat


martom
 Share

Recommended Posts

Hei.

Tenkte å modifisere en gammen Fender Squire fra 80 tallet som jeg har stående.

Det jeg tenkte å gjøre er å beholde kun treverket til kroppen og bytte ut alt annet.

Er treverket på en slik gitar brukbart eller bør jeg kjøpe ny kropp?

Noen anbefalinger på hals, pickup, brigde osv?

Vet noen av dere hvor jeg finner fender deler (ebay?)

Edited by martom
Link to comment
Share on other sites

Du må tenke igjennom hvor du vil med dette prosjektet.

Skal du bare ha originale fenderdeler, tror jeg ebay er et fint sted. I så fall ville jeg vurdert å bytte kroppen også, selv om treverket i kroppen ikke har all verden å si for lyden. Da ville jeg vært mer opptatt av halsen.

Om du "bare" er ute etter å skru sammen noe som virker, ville jeg kjøpt reservedeler i Norge. For eksempel....

http://www.rebelimport.net/index.php?main_...&cPath=9_33

http://www.innideaz.com

(Jeg har ingen erfaringer med disse, og det finnes sikkert fler om du søker litt)

Å beholde kroppen er sikkert ikke noen dum ide. Hva med å fjerne lakken og klarlakke brødfjøla? Vurder også om det er andre ting du vil ha med videre. Skal du handle alt fra øverste hylle koster det flesk. Jeg ville tro at du finner greie kropper til en 500-lapp, det samme for hals og bridge. 200 kroner for stemmeskruer, en tusing for picups og litt diverse til rundt en tusing (potmeter og slikt). Jo mere du tar med deg fra den gamle, jo bedre pickuper :-)

Så tenk litt over hva du ønsker å få ut av dette prosjektet, og husk at om du bare er ute etter best mulig gitar i forhold til pris - vil du få mye mer ut av penga på å kjøpe en brukt en på finn.

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er en japan-squier du har, regnes disse som omtrent like bra som fendere på den tida. Så hvor er din laget?

Ikke alle Japan squiere er født like.. Dette gjelder noen få modeller.. Men de fleste gamle squiere er helt ok enten det nå er japan eller korea.

Hva med litt info om gitaren og et bilde eller to ? :) Det kan tenkes at salgsverdien er større enn bruksverdien. Og hvorfor ønsker du å oppgradere kropp/hals/mekanikk f.eks ? er det noe med gitaren du ikke liker ? eller er noe veldig slitt ?

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Detter er en Japansk modell.

Var en brukt gitar jeg kjøpte i min ungdomstid som jeg har hatt stående. Den ble ikke mye spilt på og ble kjøpt for å ha en ekstra gitar.

Kroppen er lakkert med rød bengalakk og mangler pickups (skulle bytte den gang da men det ble bare til at jeg tok av de orginale. Har ikke snøring på hvor disse er blitt av.) Halsen er lakkert og i god stand.

Tenkte på det samme som Sidney sier. Slipe den ned og lakkere treverket. Tenkte å kjøpe en orginal fender hals men er ikke sikker på hvilken hals som passer med tanke på monteringen osv. Pickups tenkte jeg EMG eller lignende. Har ikke tatt av plekterbrettet siden jeg tok av pickupsene så jeg husker ikke om det er utfreset swimmingpool. Er det det blir det nok en humbucker i bridge.

Skal ta et par bilder av den å legge den ut når jeg finner kablelen for overføring av bilder til Pc'n :blush:

Tenkte å ta dette som et litt lengre prosjekt og handle fra nestøverst/øverste hylle.

Har dere forslag til dette prosjektet så er det bare å fyre løs. :rolleyes:

Edited by martom
Link to comment
Share on other sites

ok, da forstår jeg prosjektet litt bedre.

I utgangspunktet passer jo Fender deler på squiere, MEN det finnes nok dessverre noen unntak, spesielt blandt en del litt eldre squiere der både plekterbrett og hals kan by på litt problemer med mindre man improviserer litt. Når det gjelder kvaliteten på kroppen er det litt varierende, det finnes til og med japan/korea squiere med kryssfiner eller "sponplate aktige" kropper. er det rent treverk i kroppen er de som oftest helt ok.

Hvilke tunere og mekanikk som står på gitaren sier ofte noe om hvilken modell det er snakk om. Det fantes egne eksport modeller som ikke var særlig påkostet (det er de det finnes flest av faktisk) og egne modeller beregnet på det japanske markedet (det er her man finner de beste typene, spesielt fra de første årene)

Men igjen - post noen detaljerte bilder så er det enklere å si noe fornuftig.

Angående originale fender deler så blir det jo "slakte deler" fra e-bay da. Man kan nemlig ikke kjøpe fender kropper/halser nye normalt sett. Men det finnes jo masse lisensproduserte ting selvsagt.

Start med å ta en titt hos f.eks http://www.warmoth.com/ som lager halser og kropper i god kvalitet.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.