Web Analytics
Jump to content

Nut


Metalbrain
 Share

Recommended Posts

Har et lite spørsmål angående nuten på gitaren.. Hva slags nut er best? Bein- eller grafittnut? Også den earvana compensated-nuten som sitter på de beste LTD-gitarene, hva er så spesielt med den? Den som er "best", er vel den som holder stemmingen lengst, right?

Bare lurer.. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Strengene skal skli godt over en god nut slik at gitaren holder stemmingen godt ja :) Dette er spesielt viktig på gitarer med tremolo-system. Hva som er best, derimot, kommer ann på. Der er veldig mange som skryter av grafittnut! :) Mens noen velger å holde seg tl god, gammeldags elfenbein. Det finnes og gode "nut'er" i plast, men da må det være veldig hard plast. Og earvana-nut'en har jeg ingen erfaring med. Om du bruker grafitt eller elfenbein er hipp som happ tror jeg. Men er du dyreverner hadde jeg nok gått for grafitt ;)

Edited by 52tele
Link to comment
Share on other sites

Earvana holder ikke stemmingen lenger, men den gjør lengden på hver streng mer riktig med tanke på å få rene toner over hele halsen. Hvem har vel ikke opplevd at en E-moll akkord er griserein, og når man spiller en D-dur er det helt krise surt... Samme konsept som Buzz Feiten Tuning System, men løst på en annen måte. :)

God oversikt over forskjellen:

pitch_comparison.gif

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

"Beste" nut kommer helt ann på gitar og preferanser. Hvis tremolo systemet brukes veldig mye er rolling nut eller Graph Tech o.l. populært, men de fleste vil ha en hard nut som overfører strenge energien best mulig til halsen. Elfenbein brukes knapt lenger av naturlige grunner (!) Derimot finnes det en haug med plastbaserte "bein" imitasjoner, metall og god gammelt ku-bein selvsagt. Det viktigste er derimot at Nut'en er veldig godt tilpasset og justert. Noe som krever et sett gode nut-filer og erfaring.. For de som tror en nut bare kan høyde justeres ved å file av undersiden : glem hele prosjektet..

De fleste materialer fungerer forøvrig helt utmerket - poenget er altså at de må tilpasses skikkelig, vidde/form/vinkel på sporene er essensielt og kan altså kun gjøres skikkelig med skikkelig verktøy.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.