Web Analytics
Jump to content

Fender Mexican


Klåfinger
 Share

Recommended Posts

Noen som har erfaring med Fender Mexican?

Hobby musiker så har ikke lyst å bruke for mye på gitar.

Har søkt etter Fender Mexican på nettbutikker i USA for kjøp, men ser ikke ut som de selger dette via nett?

Eller er det Mexican på alt som ikke American på?

Link to comment
Share on other sites

Tull. mange av dem på nettet! :)

http://www.finn.no/finn/bap/all/result?key...MAINCATEGORY=92

http://search.ebay.com/fender-mexico_W0QQf...fenderQ20mexoco

Jeg har spilt en del på to forskjellige Mexico. En fra tidlig av 90-tallet og en nesten ny en.

Begge var nok veldig forskjellige. Den gamle modellen hadde en fin lyd, men var rett og slett ubehagelig å spille på..

Mens den nyeste av dem var svært lettspilt og den låt supert til blues/rock ol musikk.

Støyer litt i high-gain modus, men låter kule.

Utrolig lett å bende/dra i strengene på den og den "tynne" lyden gir mer liv i tonen.

Men denne kostet 7990kr i butikk her i NOrge. Om den er verdt alle de penga, vet jeg ikke. Men en god gitar er det uansett.

Finner du et godt tilbud, så ville jeg ikke nølt med å kjøpe den.

(men jeg har generelt lite erfaring med stratocastere, spiller mest på andre type gitarer med humbuckerså.. ta det med i betrakningen)

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Mexiacn fender er ikke en enkelt modell men de rimeligste modellene som altså er produsert i Mexico og ikke USA. Med mindre American inngår i tittelen er de rimeligere instrumentene stort sett laget i Mexico. Se fender sine nettsider for en oversikt. De omtales gjerne som MIM (made in mexico)

Å omtale en Mexico fender uten å spesifisere modell er på linje med å omtale en Fender uten å fortelle hvilken modell det er snakk om..

De rimeligste Kalles Fender Standard Stratocaster og det er disse du finner mest av på bruktmarkedet, da de har vært i handelen lengst. Kvaliteten har variert litt i gjennom årene, men de fleste er ok instrumenter etter en skikkelig setup. (justering) Nypris på nett og butikker ligger på ca 4500-5500.

De litt nyere modellene f.eks Classic player serien har fått meget god omtale og er nok ofte mye bedre instrumenter. Men for alle Mexico fendere er det gjennomgående slik at produksjonskvaliteten varierer noe og det er alltid en fordel å prøve slike instrumenter før man kjøper.

Det finnes forøvrig mange andre gode gitarer i denne prisklassen, så hvis man ikke er låst på at det må være en stratocaster er det mye annet å velge i som egentlig ofte gir deg mer for pengene. Jeg har f.eks eid billige gitarer til halve prisen med langt bedre båndarbeide, pickups osv.

Edited by Greener
Link to comment
Share on other sites

Glemte å nevne.. Når fyren som eier gitaren kjøpte den, var lyden som en trestokk. Ingen klang og ingen liv i tonen.

Tror han hadde levert den inn til justering elns.. etter det var det tusen ganger bedre.

Jeg vet ikke om han bytta pickups eller hva de gjorde. Men det virker sånn.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.