Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Bygge elektronikk inn i gitaren


Anbefalte innlegg

Heisann. I en av gitarene mine er det frest ut eget rom til et 9v-batteri, og siden dette ikke blir brukt (har gått over til passive pickups) lurte jeg på om jeg kanskje bør bygge inn noe aktiv elektronikk i gitaren, siden det jo kanskje hadde vært nyttig.

Første tingen jeg tenkte på var et buffer, siden det i bunn og grunn virker fornuftig mht. høy impedans i signalet fra pickupen og varierende kvalitet på kabel / lange kabelstrekk etc. jo kan ødelegge en del for lyden min :-(

Det som er viktig er at det ikke tar så grusomt stor plass og ikke farger lyden så veldig mye (ihvertfall ikke negativt ;))

Det jeg tenkte var bare et enkelt design med en eller annen FET-opamp. Bør vel funke greit? Trenger råd om valg av akkurat opamp da alt jeg har gjort med en opamp er å leke litt med en signalgenerator og en 741, mer enn dette vet jeg ikke :P

Andre ting jeg har lyst på er kanskje en gain-boost og en eller annen aktiv EQ-kontroll (eller kombinert mellomtone- og gain-boost).

Noen som har noen andre gode forslag, eller noen innspill? Mottas med takk :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lest at den til Tillman skal være bra.

Ok, så kanskje jeg skal kopiere den da. Men så kommer det her med gain / tone-boost - jeg har lyst på en ting som kan gi meg ca. 0-20dB med gain og som om mulig booster området rundt 500-800 hz med ca. 6dB mer. Tenkte jeg kunne bruke et push-pull potensiometer for å slå denne funksjonen av og på og selve potmeteret til å justere mengden med gain. Dette skal være en "clean" boost så lenge det er mulig men det gjør ikke noe om den klipper når signalet er blitt boostet > 10dB.

Er dette mulig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En side på 10cm, en på 5cm og to på 3cm. Kan ihvertfall bygge PCB i tre lag ser det ut til, bare passe på å isolere godt nok. Samlet areal er da ca. 67.5 kvadratcentimeter - mer enn nok til å kose seg på.. ;-) Etse PCB tenker jeg.

Endret av Pappa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.muzique.com/schem/mosfet.htm

Bør vel funke OK? Enkel og grei.

Evt. http://aronnelson.com/gallery/Dragonfly-FX...1/SPARKLE_BOOST

- Sikkert ikke så altfor clean men kan vel være ålreit allikevel. Enkelt iallefall. Bruke buffer etterpå da. http://www.diystompboxes.com/smfforum/inde...p?topic=28818.0

Endret av Pappa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.