Web Analytics
Jump to content

Bygge elektronikk inn i gitaren


 Share

Recommended Posts

Heisann. I en av gitarene mine er det frest ut eget rom til et 9v-batteri, og siden dette ikke blir brukt (har gått over til passive pickups) lurte jeg på om jeg kanskje bør bygge inn noe aktiv elektronikk i gitaren, siden det jo kanskje hadde vært nyttig.

Første tingen jeg tenkte på var et buffer, siden det i bunn og grunn virker fornuftig mht. høy impedans i signalet fra pickupen og varierende kvalitet på kabel / lange kabelstrekk etc. jo kan ødelegge en del for lyden min :-(

Det som er viktig er at det ikke tar så grusomt stor plass og ikke farger lyden så veldig mye (ihvertfall ikke negativt ;))

Det jeg tenkte var bare et enkelt design med en eller annen FET-opamp. Bør vel funke greit? Trenger råd om valg av akkurat opamp da alt jeg har gjort med en opamp er å leke litt med en signalgenerator og en 741, mer enn dette vet jeg ikke :P

Andre ting jeg har lyst på er kanskje en gain-boost og en eller annen aktiv EQ-kontroll (eller kombinert mellomtone- og gain-boost).

Noen som har noen andre gode forslag, eller noen innspill? Mottas med takk :-)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har lest at den til Tillman skal være bra.

Ok, så kanskje jeg skal kopiere den da. Men så kommer det her med gain / tone-boost - jeg har lyst på en ting som kan gi meg ca. 0-20dB med gain og som om mulig booster området rundt 500-800 hz med ca. 6dB mer. Tenkte jeg kunne bruke et push-pull potensiometer for å slå denne funksjonen av og på og selve potmeteret til å justere mengden med gain. Dette skal være en "clean" boost så lenge det er mulig men det gjør ikke noe om den klipper når signalet er blitt boostet > 10dB.

Er dette mulig?

Link to comment
Share on other sites

En side på 10cm, en på 5cm og to på 3cm. Kan ihvertfall bygge PCB i tre lag ser det ut til, bare passe på å isolere godt nok. Samlet areal er da ca. 67.5 kvadratcentimeter - mer enn nok til å kose seg på.. ;-) Etse PCB tenker jeg.

Edited by Pappa
Link to comment
Share on other sites

http://www.muzique.com/schem/mosfet.htm

Bør vel funke OK? Enkel og grei.

Evt. http://aronnelson.com/gallery/Dragonfly-FX...1/SPARKLE_BOOST

- Sikkert ikke så altfor clean men kan vel være ålreit allikevel. Enkelt iallefall. Bruke buffer etterpå da. http://www.diystompboxes.com/smfforum/inde...p?topic=28818.0

Edited by Pappa
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.