Web Analytics
Jump to content

Den evige pedaljakta


Recommended Posts

Jau, nok ein tullingtråd. Men men, no har eg leita lenge etter ein pedal, for å få litt variasjon i vrenglyden her i huset. Har ein Ibanez RG321 og ein Cube30, har faktisk og vet nok til å skjøna at eg aldri kjem til å få noko Slayer-aktig lyd med det. Men, det går vel an å nærma seg litt iallfall? Eg er ute etter ein distortion pedal, og har sett på DS-1 og DS-2, Crush Zone, Metal Zone og noko Behringer greier som eg helst ikkje vil enda opp med. Men, har ikkje prøvd nokon av dei. Har eit budsjett på maks ein tusenlapp vil eg tru, vil helst ikkje gå over det iallfall.

Ja, kva seier folket?

Link to comment
Share on other sites

Tja, vurdert å lete andre steder? Et par EMG81, eller en, kan gi deg en tiltrengt boost i driven. Kjøpt fra utlandet klarer du et par for litt over en tusing.

Start ved kilden ;)

Edited by hucker
Link to comment
Share on other sites

For å få til Slayer sin lyd så bør du se etter en pedal som har en lyd mye lik en Marshall JCM 800, da dette er hovedvrengen til Kerry King. Ellers bruker han og MXR 10 bånds equalizer. Så egentlig tror jeg nok ikke du kommer så nært med noen pedal til rundt en 1000 lapp. Du kan nok kanskje komme litt nært med en BOSS MT-2 Metal Zone, så lenge du kan stille den skikkelig, noe som gjør denne pedalen litt vanskelig å bruke. Men ikke stopp der, en annen ting du og bør tenke på å se på er strengene du bruker. Strengesett som er tynner enn .009 duger lite til å gi tung metallyd. Bruk minst .010 eller helst .011 sett.

Link to comment
Share on other sites

Problemet med Cube 30 er elementet/kabinettet. Umulig å få til bra metallyd gjennom det elementet syns jeg. Kjører en Cube 30 nå gjennom et 2*12 kabinett, og det er utrolig stor forskjell. Blir litt voldsomt med bass med kabinettet mitt, men med en Tube Screamer foran syns jeg det låter veldig bra.

Link to comment
Share on other sites

Du kan prøve deg frem med forskjellige pedaler - bare kjøp dem brukt....! En brukt boss-vreng koster sjelden mer enn 500 +/-, og kan stort sett selges for det samme. På den måten kan du gå gjennom mange pedaler for en liten penge, og se hvilken som passer deg best.

Link to comment
Share on other sites

Roland Cube 30 liker ikke pedaler. Spar heller til ny amp.

Sad but true...

Isofall, kva amp(ar) er det snakk om?

Hehe...det er nok ikke så enkelt. Amper til metal varierer fra 40.000 til 5.000, så det spørs hvor god råd du har. Har du tenkt på å kjøpe deg ny amp? Si hvor mye penger du har til rådighet, så kan jeg gi deg tips og råd ut fra det.

Link to comment
Share on other sites

Tja, eg kan vel kanskje få ein 1500 for Cube30'en min dersom eg sel han. Og eg har ein 7 tusen i banken sånn ca. vil eg tru. Sparing er ikkje noko problem, kjem ikkje til å kjøpa ein ny amp før om iallfall eit halvt år vil eg tru. Må jo bli sopass god at eg er verdt slikt dyrt utstyr. :)

Men sånn ca. 5-7 tusen kan eg vel bruka på ein amp.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.