Web Analytics
Jump to content

God clean effektpedal


Sindre Torp
 Share

Recommended Posts

Har nå en Zoom GFX-3 multieffektboks, angrer litt på at jeg kjøpte denne i stedet for enkelt-effekter, men uansett. Er nå på jakt etter en god effektpedal som gir god/bra clean lyd. Er det chorus pedaler jeg må se etter da? (Beklager men har ikke så mye peiling på effekter) Pedalen må ikke være så altfor dyr (ikke over 800-900 helst)

Har ellers en Epiphone Les paul standard gitar og en Marshall MG15DFX (ja vet den er elendig, og skal snart byttes ut)

Link to comment
Share on other sites

Har vel ikke hørt om en pedal som gir direkte god clean-lyd. Det må i så tilfelle være en kompressor eller booster. Ellers "farger" de fleste pedaler lyden mer eller mindre. Chorus vil jeg tro du har i Zoom'en. Sats heller på en god gitar,amp og enkelteffekter. Har hatt Zoom selv en gang i tiden...bare sus jo.

Edited by leifroger
Link to comment
Share on other sites

Hvis det er den rene cleanlyden du er misfornøyd med så er det forsterkeren du må skifte for å få noe annet. Fender pleier å ha en god cleanlyd i sine forsterkere. Men det nytter ikke bare å skifte forsterker, du må og jobbe med å tweake eq på forsterkeren. Lytt godt etter når du spiller og se hva du føler du mangler i lydbildet. Når du har funnet frem til en setting som passer ditt øre så ta å skriv dem ned på en stripe GAFFA eller annen tape som du fester på toppen av forsterkeren. Det er ganske nyttig hvis du flytter forsterkeren fra hjemme og til bandøving/konserter. Ellers så kan du se på en ekstern EQ-pedal, chorus og delay for å puste noe ekstra liv inn i cleanlyden din. Det er mange gode choruspedaler ute på markedet, men et råd jeg kan gi deg er at de koster nok over den summen du nevnte på 8-900. Skjekk ut Danelectro sin Cool Cat og Ibanes CF-7 eller CS-9. Boss sine Choruspedaler har en stygg tendens til å låte digitalt og kaldt. Samme gjelder delaypedalene og. En god delaypedal med mye varme er Carl Martin Red Repeat og den finner du på listepris til 895.-.

Link to comment
Share on other sites

Cleankanalen i FM212 synes hvertfall jeg er helt herlig, hvertfall om man tweaker EQ litt og putter på litt Reverb (er strålende fornøyd med den Spring Reverben som er i forsterkern).

Så om du spiller mest clean kan jeg i aller høyeste grad anbefale FM212'n. Som Toffa sier kan det også gjøre seg med en chorus/delay-pedal for litt ekstra piff.

Min erfaring er at vrengen i forsterkern suger bigtime, men den går fint sammen med det jeg har prøvd av vrengpedaler på den, så med en vrengpedal inn i cleankanalen har du en god og allesidig amp for en billig penge, men en spesielt fin clean =)

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode svar. Lurer på en ting. Når jeg får kjøpt meg ny forsterker (Fender FM212R, spiller mest clean så den tror jeg vil passe bra for meg). Hvis jeg da kjøper en equalizer (f. eks Boss GE-7), vil jeg da få flere muligheter når det gjelder clean lyder?

Link to comment
Share on other sites

Du vil få muligheten til å tweake lydene mer, dvs variere fler ulike frekvenser (sett at du kjøper EQ med fler enn 3 bånd), og sånn sett har du fler muligheter, selv om jeg personlig kanskje ville gått for noe chorus/delay i stedet for EQ da dette kan gi enda flere muligheter. Har selv aldri følt noe savn i å bare ha 3-bånds EQ. =)

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode svar. Lurer på en ting. Når jeg får kjøpt meg ny forsterker (Fender FM212R, spiller mest clean så den tror jeg vil passe bra for meg). Hvis jeg da kjøper en equalizer (f. eks Boss GE-7), vil jeg da få flere muligheter når det gjelder clean lyder?

Fender amper har i utgangspunktet veldig god cleanlyd. Jeg råder deg til å lære deg ampen å kjenne best mulig før du kopler inn noen som helst effektpedaler. Du får selvfølgelig flere muligheter med en ekstra eq-pedal, men mulighetene for å "skru seg bort" øker samtidig også betraktelig.

Link to comment
Share on other sites

Nå er ikke FM212 den forsterkeren det tar lengst tid å lære seg å kjenne. Totalt blottet for digitale effekter, og med 3 bånds EQ, reverb og en overdrivekanal som ikke hadde trengt å være der engang har du ikke så veldig mye å skru deg frem og tilbake med. Cleanen er fantastisk dog :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.