Web Analytics
Jump to content

Hvordan bli kvitt støy fra gitaren


CowJuice
 Share

Recommended Posts

Har du problemer med ukontrollerbar feedback fra gitaren? Virker det som at gitaren "klinger" et sekund eller så etter at du slutter å spille?

Da er det sannsynlig at fjærene i tremolo-kammeret vibrerer. For å få slutt på det dytter du litt papir eller liknende inni der. slik at fjærene ikke har mulighet for å vibrere.

Problemet er som dere sikkert skjønner, at pickupene i gitaren ikke bare plukker opp ting fra oversiden, men også fra undersiden. tremolo-fjærene fungerer da på en måte som "ekstra strenger" som du ikke kan spille på, men som begynner å gi lyd fra seg på grunn av vibrasjoner i gitaren som kommer når du spiller på den (altså de vanlige strengene;)), eller står nærme en forsterker som er høyt på.

Hvorfor kan ikke bare gitarprodusentene fjærne dette problemet? Det ville koste dem under en krone ekstra pr. gitar å putte litt skumgummi eller liknende mellom disse fjærene. Selv dritdyre gitarer har dette problemet..

En annen ting men kan gjøre for å fjerne støy er å dekke gitaren innvendig med sølvpapir, og lodde den om for å fjærne "ground loops" Dette vil fjærne støy fra lamper, tver og annet elektrisk utstyr i nærheten. At 99% av alle gitarer i dag selges uten skjerming er også på en måte litt absurd.. Det har vært helt uakseptabelt i så og si alt annet elektrisk utstyr i mangfoldige tiår. (tror faktisk det til og med er lover mot det..)

Link to comment
Share on other sites

Flott tips! En annen ting man kan gjøre er å bruke filt ved fjærene, siden det er mykere enn papir. Mange gitarer er grounda bra, men ingen fullstendig pakka inn i sølvpapir/tape, etc.. Det vil ikke si at alle gitarer har et ground-problem, men at det kan være et stort behov for noen gitarer kan jeg forstå.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 2 weeks later...

Har man single coiler, kan man endre polaritet på en av pickup'ene.

Det er grunnen til at humbuckere støyer mye mindre....

OG man får en ganske kuul og hul lyd når man bruker begge på en gang. Noe al'a gitarlyden fra gruppa Cake.

Link to comment
Share on other sites

Har man single coiler, kan man endre polaritet på en av pickup'ene.

Det er grunnen til at humbuckere støyer mye mindre....

OG man får en ganske kuul og hul lyd når man bruker begge på en gang. Noe al'a gitarlyden fra gruppa Cake.

Støyer mindre hvis du snur polariteten på den midterste pickupen, men bare når du bruker posisjon 2 og 4 (på en 5-veis bryter). Ellers er det likt. Låter litt annerledes også. Mange gitarer er sånn fra fabrikken.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Hvis man vil ha mindre støy, kan man bytte til EMG aktive pickup's... De låter i tillegg kult...

EMG er uten tvil noen av de pickupene som har minst støy. Låter også dritbra hvis du har en forsterker som takler dem, og spiller med distortion. EMG 81 blir av mange regnet for å være den beste metal-pickupen. Desverre låter de ikke særlig bra clean. Jeg har også vært borti at de låter helt jævlig med noen forsterkere (samme hvor mye gain du skrur på). Veit ikke hvorfor det er sånn..

Anbefaler å prøve en gitar med EMG pickuper på forsterkeren din før du evt. bestemmer deg for å kjøpe.

Link to comment
Share on other sites

På hvilke gitarer er EMG pickups standard?

Fåes standard på endel forskjellige gitarer.. Blant annet ESP og Ibanez lager gitarer med EMG pickuper standard. (utallige andre merker også, men jeg gidder ikke nevne fler)

(Det er også noen pickuper som heter EMG-HZ. Disse er pickuper som er laget for å låte omtrent som EMG, men de har blant annet like mye støy som standard humbuckere, bruker ikke batteri siden de er passive og er billigere. Tror ikke disse selges løst.)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg vil ikke være særlig mer konkret da det neppe vil ha betydning for sjansene til å finne igjen gitaren, og kan stille noen i dårlig lys. Jeg har også alle opplysningene fra en person som er død, slik at de ikke kan ettergås.
  • Jeg vet ikke om det er innafor i det hele tatt i dette forumet, men kanskje du kan være litt mer konkret når du nevner artister? Det vil sannsynligvis hjelpe. Moderatorer?
  • Et stykke ut på 2000-tallet  skulle en kamerat ta med seg denne til Oslo (hvor han jobbet som lydtekniker) for salg. Den ble først lånt ut til en artist som var interessert, men det var visst dårlig med likviditeten. Deretter ble den etter hva jeg er blitt fortalt satt i en forretning, inntil noen andre viste interesse og gitaren på nytt ble lånt ut, visstnok til en som var involvert i en viss gitartrio som "herjet" på den tiden. Herremannen sluttet i denne trioen, startet hos en annen kjent norsk artist hvorpå han flyttet til utlandet. Jeg regner med at gitaren enten ble med på lasset, eller solgt videre. Oppgjør fant aldri sted, og jeg så aldri gitaren igjen. Dette lå veldig på kameraten min som slet med livet på alle områder, og han ønsket å gjøre opp for gitaren av egen lomme, selv om jeg gav uttrykk for at dette ikke var hans problem. Han gikk dessverre bort i 2015. Nå skriver vi 2021, og det er mer enn seks år siden kameraten gikk bort og rundt 15 år siden gitaren forsvant. Jeg lurer veldig på hvor den kan ha havnet, og om nåværende eier er klar over at den i praksis er tyvgods. Selv kjøpte jeg den hos Contronic musikk i Kristiansund på slutten av 90-tallet. Pickup`ene var veldig mikrofoniske, og jeg tok livet av 2 ved forsøk på å vokse dem. Den som fremdeles fungerte ble satt tilbake i gitaren, og fikk selskap av en singelcoil fra en Schecter-strat, samt bridge-pickup`en fra en 1982 60`s reissue. Begge donorgitarene tilhørte kameraten min. Hvis noen har sett denne eller har noen formening om hvor den er havnet setter jeg stor pris på å få info. Legger ved bilder av gitaren tatt av meg. Serienummer er godt synlig.  
  • Jeg har handlet for over 5000 2 ganger hos Thomann. Begge gangene måtte gebyr/mva betales før utlevering av pakka.
  • En mann med million kroner 😁
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.