Web Analytics
Jump to content

Forsterkertrøbbel


Recommended Posts

Hei! Kjøpte en brukt Laney VH100R for ei stund sia og håper jeg ikke har kjøpt katta i sekken.

Den har feit lyd og alt men det er et problem... Jeg kan bare spille på den i 2min med bra lyd <_< så kommer et helvettes støy som bare blir høyere og høyere :o så er det ikke noe lyd i det heletatt :blink:

Har vert på den lokale musikkforetninga og leverte den inn, men de viste ikke hva som ver feil, men det de kunne si var at forsterken ble varm som ei steikeplate. Reverbledninga var smelta inni, men nå er de tatt ut.

Hva er feil!? :unsure::unsure::unsure:

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som den trenger et lite opphold hos en repratør. Du kan ta den med til en radio/tv repartør, de finner som oftest ut hva som er feil. Siden den blir veldig varm er det mulig det er en kortslutning.

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som den trenger et lite opphold hos en repratør. Du kan ta den med til en radio/tv repartør, de finner som oftest ut hva som er feil. Siden den blir veldig varm er det mulig det er en kortslutning.

Men tror du ikke at de kansje ville ha funnet ut av det på musikkforetninga hvis det var så enkelt? :blink:

Kansje jeg skal sette et par datavifter inn... Funker det?

Link to comment
Share on other sites

Hvis det blir så varmt at ledninger smelter inni der så er det en kortslutning en eller annen plass. Du eliminerer ikke problemet med noen vifter. Men hvis du akkurat har kjøpt den så ville jeg vel tatt en telefon til den du kjøpte den av og hørt om han har hatt noe problemer.

Men den trenger å bli sett på av fagfolk, det er det ingen tvil om

Link to comment
Share on other sites

Hvor gamle er rørene?

Kortslutninger skjer ikke bare av seg selv, så jeg blir overrasket om noe er kortsluttet, spesiellt i en røramp der det gjerne er godt med avstand mellom både baner og komponenter.

Du kan jo se om noen av kondensatorene lekker (en hvit guffe) eller skjekke om noen av de er gåene, det kan være en forklaring.

Det er iallefall ikke transformatorene, ettersom du jo får lyd i starten. Men det kan høres ut som om det enten er noe som skjer i strømforsyningen eller i rørene. Man hører skjeldent om problemer andre steder...

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.