Web Analytics
Jump to content

Praiser is in the house


Praiser

Recommended Posts

En oktober-dag i 1980 (året KISS gav ut Dynasty-plata) kom jeg til verden. Jordmora gråt og fattern gikk i dyrehagen å kasta stein på storken.

Det begynte med keyboard og jeg gikk i lære hos en fyr som driver musikkbutikk i Egersund (hvor jeg kommer fra). Musikalsk hadde jeg alltid vært så det bød ikke på allverdens problemer med å lære seg ting og tang. Merkelig nok var det Aha som inspirerte meg til å begynne med det (jeg var rett rundt 10 år så ikke mobb). Fordelen med å kunne spille keyboard var at i skolesammenheng kunne jeg spille det mens de andre i klassen måtte spille blokkfløyte. Etter 2-3 år avtok interessen for å spille synth så jeg la musikken på hylla. Fikk prøve meg litt på bass på barneskolen, men ikke så mye.

I begynnelsen på VK2 begynte ting å skje. Gjennom ei vennine ble jeg kjent med typen til venninna hennes. Han het (og heter fremdeles) Jarle Sayo. Han spillte bass i metodistkirken i Egersund, men ville gå over til gitar. Vi var blitt gode busser på kort tid så jeg sa han kunne jo lære meg litt. Etter vår første jam-session på 2 timer måtte vi stoppe fordi jeg blødde på fingrene. Mye gamle kunnskaper satt fremdeles bak i huet så jeg ble umiddelbart bassist i lovsangsteamet der. Det ble invester i bass og jeg øvde som en hest. Den første sangen jeg kunne på bass var forøvring Wildthing av The Troggs.

Jarle og jeg jammet rett som det var og det morsomste vi visste var å spille blues. Den dag i dag kaller vi hverandre blues-brødre. Etter å ha basset i 9 måneder spurte jeg om han kunne vise meg litt på gitar. Nema problema, jeg kunne til og med låne den ene kassegitaren hans. Jeg øvde jevnt og trutt, men syntes det ble litt kjedelig å kun spille akkorder i lengden. Jarle lærte meg blues-skalaen og etter det gikk det taktslag i taktslag. Min første el-gitar ble kjøpt og det var en billig strat-kopi. Kjøpte senere en Samick kassegitar som jeg har enda selv om hode-festet knakk og ble limt igjen. Jeg var allerede ihuga KISS-fan så etter et par år kjøpte jeg meg en Les Paul custom (brukt vel og merke). Den ble forøvrig solgt til broren til exen min for en del måneder siden. Tiden for millitæret kom og jeg havna i Hans Majones kongens garde som drivstoffansvarlig. Jeg begynte å vanke på Trompeten Karaokebar i Oslo (for de av dere som vet hvor det er) og jeg sang nesten hver helg. Hvis noen av dere vanka der i første halvdelen av 2000, se om dere kan huske en rocker som kallte seg Wildthing (thats me).Kan le av det nå, men jeg ble utrolig mye bedre til å synge etter det opplegget der. Før jeg havna i Oslo kunne jeg ikke nå opp på de høyeste tonene til Bon Jovi`s Always. Nå tar jeg den som oppvarming. Har i etterkant lært meg å spille blues på munnspill

Litt sånn generelt info:

Navn: Praiser. Bare kall meg det. Mitt egentlige navn kan bli mistolket når det blir sagt på engelsk: Helvik. Det uttales Hellvik så du kan tenke deg resten selv.

Alder: Nærmer meg 26

Bosted: Sauda, men flytter til Egersund i august

Favorittmusikk: Bare det låter bra i mine ører så driter jeg i sjangeren. Er glad i Guns n Roses, Aerosmith, Joe Satriani, Hammerfall ++++

Email: Send meg et pm hvis du vil ha

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 2 months later...

helt enig i det du sier med at det er samme hva slags sjanger det er bare det låter fint... det er så jævla mange folk som har fordommer mot forskjellige sjangre

Sånt irriterer meg ja. Mange blir overrasket når jeg sier jeg liker en sang for de tror jeg ikke liker slik musikk. Har null problem med å høre på Run DMC selv om jeg er mest glad i heavy. Jeg mener, hvorfor begrense sine inspirasjons-kilder. Ta Andy Timmons for eksempel. Fyren er rocker, men låta heading for the ditch er jo country-preget så det lukter høy av høytaleren. Den sangen vil jeg forøvrig definere som shred-country.

P.S. Hvis noen har tips om artister som ligner tidlig Run DMC så si ifra!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.