Web Analytics
Jump to content

Få råd til drømmegitaren


007

De fleste gitarentusiaster har en drømmegitar. Uansett om det er snakk om en Fender Stratocaster eller en Epiphone Les Paul Standard, så er det en god ide å se litt nærmere på, hvordan man kan få litt mer plass i økonomien til å oppfylle gitardrømmene. De trenger nemlig ikke være så langt unna som du kanskje tror. 

Få styr på økonomien

Det er først og fremst en god ide å få styr på økonomien, hvis du vil realisere litt mer plass på kontoen til å oppfylle drømmene dine. Det krever at du får dannet deg et realistisk overblikk over hva du egentlig bruker penger på. De fleste bruker nemlig penger på ting de ikke er klar over. For å kunne spare penger og få råd til de tingene du har lyst til, er det viktig å bli klar over hvor pengene dine går. Det kan du bli hvis du gjennomgår kontoen din og setter opp et overkommelig budsjett. 

Mange har en tendens til å sette opp et litt for strengt budsjett, men det kan være vanskelig å overholde i lengden og da forsvinner poenget. Når du skal finne ut av hva du egentlig bruker penger på, så er det lurt å gå gjennom kontoutskrifter, eller bruke en app som kan lage en analyse av forbruket ditt. Du vil garantert få noen overraskelser. Kanskje kunne du ha kjøpt mange drømmegitarer for beløpet du bruker på kafèbesøk? 

Når du har funnet ut av hva du bruker penger på, skal du se på hvor du skal spare penger. Dette er penger du skal bruke på en fornuftig måte. Når du har nådd sparemålet ditt, er det nemlig mye annet du kan gjøre for å få pengene til å vokse ytterligere, før du realiserer drømmegitaren. 

Få sparepengene dine til å vokse 

I stedet for å sette sparepengene inn på en sparekonto, kan du potensielt få dem til å vokse hvis du investerer dem på en smart måte. På aksjebloggen.com kan du lese alt om investering for nybegynnere, så du kan komme i gang allerede i dag. 

Det er ikke vanskelig å komme i gang med investering, og det er verdifull lærdom som kan hjelpe økonomien din drastisk på sikt. Det første du skal gjøre, er å finne ut av hva du vil investere i. Det er mange forskjellige finansielle instrumenter man kan investere i, og det er faktisk mulig å investere i alt fra olje til kryptovaluta. Nordmenn er spesielt opptatt av aksjeinvestering, og dette er heldigvis ikke så komplisert som det kan virke som på film. 

I dag kan man nemlig investere enkelt på nettet, og med ressurser som Aksjebloggen, kan man lære det man trenger for å få en god start. Når du har funnet ut av hva du vil investere i, skal du finne en online handelsplattform. Det finnes mange online handelsplattformer å velge mellom, du skal finne en som passer til dine behov og som lar deg handle med det du er interessert å investere i. Deretter er det bare å komme i gang med help fra aksjebloggen, så kan drømmegitaren være inennfor rekkevidde.

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.


 • Forum Statistics

  40.4k
  Total Topics
  732.2k
  Total Posts
 • Member Statistics

  13,265
  Total Members
  1,734
  Most Online
  Lauritz
  Newest Member
  Lauritz
  Joined
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 17 Guests (See full list)

  • There are no registered users currently online
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.