Web Analytics
Jump to content

Mic preamp for live/PA bruk!!


morten
 Share

Recommended Posts

Lurer på om noen her på forumet har noe erfaring med mic preamp?

Jeg mikker opp forsterkeren 2x12 med en SM57 jeg får veldig lite signal og må skru opp stripa veldig høyt i forhold til de andre...

en kan jo altids skru opp gain på max, men jeg liker ikke lyden jeg får ved høy gainsetting. Jeg tenkte kansje at en mic-preamp hadde gjordt seg.

Lyden jeg har i dag er ganske bra klar og fin og deffinert, men jeg savner det siste lille av varme/bunn

noen som har erfaringer??

Link to comment
Share on other sites

Hva slags mixer har dere? Høres ut som om det er en veldig kjip mixer siden du ikke får sterkt nok signal inn på mixeren. Gjelder dette BARE gitaren, eller er det generelt? Du burde sjekke hva signalet ditt er ved å trykke inn PFL knappen på gitar kanalen på mixeren, og justere signalet slik at det ligger på ca -6 TIL -4 db. Er det DER den ligger?

Hvis problemet er at preampen i mixeren din ikke er sterk nok så kan det nok kanskje tenkes at en ekstern mic preamp er lurt.

Link to comment
Share on other sites

Mixeren er en Mackie, men vet ikke benevnelsen.. Det er bare el-gitar som er nesten på fult på stripa ja Gain tror jeg står på va kl12 kansje lit over, husker ikke helt..

har ikke peiling i det heletatt på lyd og PA men kan prøve å se etter hvor mye signal det er nå på Lørdag....

vet det ikke er noen fasit, men hvor mye gain ca bør det skrues på da?

synes lyden blir lit for hard og skjærende med mye gain. jeg spiller mest med reinlyd og liker rund og tykk strat tone, samtidig som den skal skjære igjennon på soloer og introer..

Link to comment
Share on other sites

Du bør tenke på HVOR på elementet du setter mikken. Setter du den midt i, så blir det ganske spisst og hardt, men hvis du setter mikken din litt mer ut på siden, og pekende litt skrått innover mot elementet (bort fra midten) så kanskje du får bedre lyd. Jeg ville sjekket det først.

OG husk, jo svakere du spiller, jo mer gain må du jo ha inn på mikseren. Så kanskje det hjelper bare å skru gitarforsterkeren ørlitte granne opp.

Link to comment
Share on other sites

Volumet på forsterkeren kan jeg ikke øke, fordi da blir det for mye lyd ut fra forsterkeren, jeg ønsker å bruke et moderat lydnivå på forsterkeren, fordi vi har kun øremonitorer og har et behagelig lydnivå på senen..

ønsker at lyden skal komme fra Høytalerne og ikke forsterkeren..

Link to comment
Share on other sites

da må du huske at du kan få problemer. Som lydtekniker hater jeg at gitarister spiller høyt, MEN man må allikevel ha en viss lydstyrke ut av forsterkeren for å slippe bl.a problemene du forteller om

Men prøv først å eksperimentere med mikrofonplassering slik jeg foreslo. Det kan hjelpe.

Forresten, en annen ting...hvordan står forsterkeren din? Står den på stativ, staår den rett på gulvet? Er den vinklet opp mot deg?

Link to comment
Share on other sites

den står oppå en lav kasse og et lite rack jeg har G-force`n i. Det er nettop å spille ganske lavt på forsterkeren jeg prøver da, men den bærer så utrolig godt.

Jeg spilte en gang sammen med noen venner av meg. en av den har en liten digital mobil ministudiomikser, med to Opera høytalere.. vi skulle spille bare lavt, så vi prøvde først uten å mikke opp forsterkeren å skru på lit mere lyd, men det resulterte at den overddøvde hele anlegget.. måtte kutte ut sangen å mikke opp forsterkeren, med lavt volum

Trommisen i Stage Dolls var foresten i selskapet, og det tok ikke lenge før han kom oppå senen! var utrolig morsomt å spille med han!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.