Web Analytics
Jump to content

Mic preamp for live/PA bruk!!


morten
 Share

Recommended Posts

Lurer på om noen her på forumet har noe erfaring med mic preamp?

Jeg mikker opp forsterkeren 2x12 med en SM57 jeg får veldig lite signal og må skru opp stripa veldig høyt i forhold til de andre...

en kan jo altids skru opp gain på max, men jeg liker ikke lyden jeg får ved høy gainsetting. Jeg tenkte kansje at en mic-preamp hadde gjordt seg.

Lyden jeg har i dag er ganske bra klar og fin og deffinert, men jeg savner det siste lille av varme/bunn

noen som har erfaringer??

Link to comment
Share on other sites

Hva slags mixer har dere? Høres ut som om det er en veldig kjip mixer siden du ikke får sterkt nok signal inn på mixeren. Gjelder dette BARE gitaren, eller er det generelt? Du burde sjekke hva signalet ditt er ved å trykke inn PFL knappen på gitar kanalen på mixeren, og justere signalet slik at det ligger på ca -6 TIL -4 db. Er det DER den ligger?

Hvis problemet er at preampen i mixeren din ikke er sterk nok så kan det nok kanskje tenkes at en ekstern mic preamp er lurt.

Link to comment
Share on other sites

Mixeren er en Mackie, men vet ikke benevnelsen.. Det er bare el-gitar som er nesten på fult på stripa ja Gain tror jeg står på va kl12 kansje lit over, husker ikke helt..

har ikke peiling i det heletatt på lyd og PA men kan prøve å se etter hvor mye signal det er nå på Lørdag....

vet det ikke er noen fasit, men hvor mye gain ca bør det skrues på da?

synes lyden blir lit for hard og skjærende med mye gain. jeg spiller mest med reinlyd og liker rund og tykk strat tone, samtidig som den skal skjære igjennon på soloer og introer..

Link to comment
Share on other sites

Du bør tenke på HVOR på elementet du setter mikken. Setter du den midt i, så blir det ganske spisst og hardt, men hvis du setter mikken din litt mer ut på siden, og pekende litt skrått innover mot elementet (bort fra midten) så kanskje du får bedre lyd. Jeg ville sjekket det først.

OG husk, jo svakere du spiller, jo mer gain må du jo ha inn på mikseren. Så kanskje det hjelper bare å skru gitarforsterkeren ørlitte granne opp.

Link to comment
Share on other sites

Volumet på forsterkeren kan jeg ikke øke, fordi da blir det for mye lyd ut fra forsterkeren, jeg ønsker å bruke et moderat lydnivå på forsterkeren, fordi vi har kun øremonitorer og har et behagelig lydnivå på senen..

ønsker at lyden skal komme fra Høytalerne og ikke forsterkeren..

Link to comment
Share on other sites

da må du huske at du kan få problemer. Som lydtekniker hater jeg at gitarister spiller høyt, MEN man må allikevel ha en viss lydstyrke ut av forsterkeren for å slippe bl.a problemene du forteller om

Men prøv først å eksperimentere med mikrofonplassering slik jeg foreslo. Det kan hjelpe.

Forresten, en annen ting...hvordan står forsterkeren din? Står den på stativ, staår den rett på gulvet? Er den vinklet opp mot deg?

Link to comment
Share on other sites

den står oppå en lav kasse og et lite rack jeg har G-force`n i. Det er nettop å spille ganske lavt på forsterkeren jeg prøver da, men den bærer så utrolig godt.

Jeg spilte en gang sammen med noen venner av meg. en av den har en liten digital mobil ministudiomikser, med to Opera høytalere.. vi skulle spille bare lavt, så vi prøvde først uten å mikke opp forsterkeren å skru på lit mere lyd, men det resulterte at den overddøvde hele anlegget.. måtte kutte ut sangen å mikke opp forsterkeren, med lavt volum

Trommisen i Stage Dolls var foresten i selskapet, og det tok ikke lenge før han kom oppå senen! var utrolig morsomt å spille med han!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.