Web Analytics
Jump to content

Ettermontering av Floyd Rose


Recommended Posts

Hey,

fikk Floyd Rose tremolo'en min fra USA i dag; god knall med unntak av en ting - det er ikke NOE som viser hvordan den skal moteres :blink:

Fint om noen her har væt borti å ettermontere Floyd, og kan komme med noen tips - tegninger skal jeg vel klare å finne på nettet (tar gjerne imot linker med stor takk :D )

Trenger forresten ikke få høre at jeg liksågodt kan kjøpe en gitar med FR ferdig montert B)

Link to comment
Share on other sites

Noen gitarer trenger utfresning for FR, i det tilfelle; ta den med til den lokale sjappa, er ikke lett med mindre du vet hva du gjør.

Hvis du har dette, skal det være forholdsvis enkelt om du kan intonere og slikt.

Link to comment
Share on other sites

Noen gitarer trenger utfresning for FR, i det tilfelle; ta den med til den lokale sjappa, er ikke lett med mindre du vet hva du gjør.

Hvis du har dette, skal det være forholdsvis enkelt om du kan intonere og slikt.

Jepp, er oppmerksom på dette. Har både utstyr og en ekstra kropp å "øve" med.

Tror jeg begynner å få en liten plan på hvordan dette skal løses, har brukt noen timer på å lese rundt om på nettet.

Kjenner på øyelokkene at jeg IKKE kommer til å begynne i dag i hvert fall :lol:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 4 weeks later...
Noen gitarer trenger utfresning for FR

kan komme anpå floyden og. recessed floyd (nedsenket i kroppen) og not recessed (oppå kroppen) kommer anpå dybden på floyden og litt. mulig at du bare kan skru den fast oppå kroppen, det står kanskje i en manual eller et eller annet.

hvis du ikke har snøring på hvordan, så er du på tynn is når det gjelder DIY. fresing kan påvirke tonedybde og sustain, og hvis det er en dårlig jobb, ser det dårlig (STYGT) ut etterpå. back away man, for goodness' sake, and hand your tools over to a professional!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.