Web Analytics
Jump to content

Effekter/kabinett til Marshall JCM900


allman

Recommended Posts

Har anskaffet meg en Marshall JCM900 50w higain, og trenger tips til hvilket kabinett som passer denne forsterkeren. Vurderer Marshall 1936 2x12 da dette er det mest praktiske til mitt bruk (farter rundt og spiller på små steder med 150-250 tilhørere), men er blitt i tvil etter å ha lest dårlige kritikker av nye marshallkabinett her på forumet. Trenger også tips til vrengpedal som passer til forerkeren, og gir meg feit lyd til solospilling. Spiller på en Epuiphone Les Paul Standard med Seymore Duncan pickups. Jeg har et BOSS ME-50 pedalbrett, men det funker mildt sagt dårlig på marshall`n, høres ut som et vepsebol, les ;spinkel, digital lyd.

Spiller classic 70-talls rock type Led Zep, Thin Lizzy, Sabbath etc...

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde et 4x12" Marshall med Celestion G12-75 høytalere. Greie nok syntes jeg, helt til jeg prøvde Celestion Vintage 30 høytalere. MYE klarere lyd, biter litt mer på en måte. På en annen side har den mindre bass enn G12-75 høytalerne.

Men disse blir ikke solgt som 2x12". Fra Marshall hvertfall, er sikkert en del andre merker som gjør det - men jeg aner ikke hvilke. Celestion Greenback skal også være veldig gode, men har aldri prøvd dem selv.

Jeg brukte en Boss BD-2 til JCM800'en min og det funka ganske bra. Billig og bra pedal, har ikke prøvd så mange andre..

Link to comment
Share on other sites

Men disse blir ikke solgt som 2x12". Fra Marshall hvertfall

Marshall har faktisk nylig lansert 1936 kabinettet (2x12) med Celestion Vintage 30 elementer. Kan ikke finne noe info eller modellnummer akkurat nå, men mulig at jeg leste det i Guitarst eller guitarplayer.

1936kabinettet til marshall er faktisk ikke så dumt. Ikke det beste rent bygge/akustikk messig, men det låter veldig bra. Har hatt et slikt kabinett med celestion greenbacks elementer, og det spillte meget bra!

Kabinettene til soldano, rivera, cae osv er av langt høyere byggekvalitet, og låter som regel en god del bedre. Men det gjelder å ha de rette elementene også.

(Jeg selger forresten et meget pent Soldano 2x12 kabinett)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.