Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Hei,
jeg er på utkikk etter portabel PA som egner seg for en (iblant to) vokalister og en akustisk gitar(Maton EBG 808 TE, 2019).

Det nærmeste jeg har kommet og som er tilgjengelig for kjøp i Norge er Bose S1 Pro + XLR/Signalsplitter (for tilkobling av 2 mikker). Evt JBL Eon One Compact som har 3 innganger, men usikker på om lydkvaliteten er like bra som Bose(?)

Aller helst kunne jeg ønsket å kjøpe en Elite Acoustics A4-8 mkII eller A6-55, men disse får jeg ikke kjøpt i Norge. Og prisen blir omtrent det dobble av en Bose om jeg bestiller fra Thomann. Er det verdt det..?

Hvilken portabel PA ville dere ha valgt? Bose S1 Pro, JBL Eon One Compact eller Elite Acoustics (som er endel dyrere)?

Endret av allegro
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 weeks later...

Hva skal du bruke dette til? Gjetter på gatemusikant siden du skal ha batteridrevet?

Har ingen personlig erfaring med noen av de, men om du går for Bose så bør du ha et batteridrevet miksebord i tillegg, og ikke bare en splitter. Sannsynligheten for at begge vokalister trenger klin likt gain, eq og volum er ganske liten.

Ift Elite så vet jeg ikke hva som skiller den første A4-8 fra MK2, men de har originalen på Gear4Music til omtrent samme pris som Bose og JBL.

Alt i alt så tror jeg det er litt hipp som happ hva du velger, basert på hva man kan lese utifra specsheets, så du må velge litt hva som er viktigst.
-Bose har best batteritid og veier minst, men har bare 6" woofer og du trenger en mikser om det er fler enn deg.
-JBL spiller høyest, har nok innganger og veier marginalt mer enn Bose, men har muligens noe dårligere lydkvalitet(?). Ser også ut til å kunne stille EQ separat på alle 4 kanaler, og den har dedikert AUX in og blåtann, samt USB-porter for å lade mobil, etc.
-Elite låter kanskje litt bedre, men er litt mer begrenset enn JBL, har noe dårligere batteritid og veier betydelig mer.

Personlig hadde jeg nok gått for JBL og kalt det en dag. Den har volum, lav vekt, brukbart batteri og god funksjonalitet. Antakeligvis også mer enn god nok lydkvalitet for de settingene der det holder med en bærbar sak til 6000kr.

Om dette svaret kom altfor sent og du allerede har kjøpt deg PA så fikk jeg hvertfall noe å slå ihjel en halvtime på. Og hvis du har kjøpt, fortell gjerne hva du gikk for og hvorfor :)

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar! Jeg har ikkje kjøpt enda, men kommer trolig til å bestille en Bose S1 Pro. Mest pga lydkvaliteten, men også pga størrelsen. Så får jeg heller bruke en mikser de gangene jeg trenger flere innganger:)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Er det full stopp i prosjektet?
  • JC22 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=205905820
  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.