Web Analytics
Jump to content

Portabel PA


allegro
 Share

Recommended Posts

Hei,
jeg er på utkikk etter portabel PA som egner seg for en (iblant to) vokalister og en akustisk gitar(Maton EBG 808 TE, 2019).

Det nærmeste jeg har kommet og som er tilgjengelig for kjøp i Norge er Bose S1 Pro + XLR/Signalsplitter (for tilkobling av 2 mikker). Evt JBL Eon One Compact som har 3 innganger, men usikker på om lydkvaliteten er like bra som Bose(?)

Aller helst kunne jeg ønsket å kjøpe en Elite Acoustics A4-8 mkII eller A6-55, men disse får jeg ikke kjøpt i Norge. Og prisen blir omtrent det dobble av en Bose om jeg bestiller fra Thomann. Er det verdt det..?

Hvilken portabel PA ville dere ha valgt? Bose S1 Pro, JBL Eon One Compact eller Elite Acoustics (som er endel dyrere)?

Edited by allegro
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hva skal du bruke dette til? Gjetter på gatemusikant siden du skal ha batteridrevet?

Har ingen personlig erfaring med noen av de, men om du går for Bose så bør du ha et batteridrevet miksebord i tillegg, og ikke bare en splitter. Sannsynligheten for at begge vokalister trenger klin likt gain, eq og volum er ganske liten.

Ift Elite så vet jeg ikke hva som skiller den første A4-8 fra MK2, men de har originalen på Gear4Music til omtrent samme pris som Bose og JBL.

Alt i alt så tror jeg det er litt hipp som happ hva du velger, basert på hva man kan lese utifra specsheets, så du må velge litt hva som er viktigst.
-Bose har best batteritid og veier minst, men har bare 6" woofer og du trenger en mikser om det er fler enn deg.
-JBL spiller høyest, har nok innganger og veier marginalt mer enn Bose, men har muligens noe dårligere lydkvalitet(?). Ser også ut til å kunne stille EQ separat på alle 4 kanaler, og den har dedikert AUX in og blåtann, samt USB-porter for å lade mobil, etc.
-Elite låter kanskje litt bedre, men er litt mer begrenset enn JBL, har noe dårligere batteritid og veier betydelig mer.

Personlig hadde jeg nok gått for JBL og kalt det en dag. Den har volum, lav vekt, brukbart batteri og god funksjonalitet. Antakeligvis også mer enn god nok lydkvalitet for de settingene der det holder med en bærbar sak til 6000kr.

Om dette svaret kom altfor sent og du allerede har kjøpt deg PA så fikk jeg hvertfall noe å slå ihjel en halvtime på. Og hvis du har kjøpt, fortell gjerne hva du gikk for og hvorfor :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! Jeg har ikkje kjøpt enda, men kommer trolig til å bestille en Bose S1 Pro. Mest pga lydkvaliteten, men også pga størrelsen. Så får jeg heller bruke en mikser de gangene jeg trenger flere innganger:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Den hadde ikke lignet i det hele tatt. I 1954 var Stratocasteren noe totalt nytt, med inspirasjon fra romfart, konseptbiler og 50-tallets fremtidsvisjoner. Hadde den blitt lansert i dag så hadde den ikke lignet på noe vi har sett til nå. Kanskje noe i nærheten av Abasi eller Strandberg sine gitarer, men antakelig enda lengre vekk fra "standarden".
  • Det John Mayer sier er at hvis Stratocasteren hadde blitt lansert i dag,så hadde den vært litt annerledes enn 1954-utgaven.Han hadde noen ideer som var utenfor rammen til Fender sine signatur/artist-modeller (som strengt tatt er satt sammen av standard stratocasterdeler,som halsprofiler,lakk,kobling av elektronikk,det eneste som er unikt er pickupene.)Men å starte et prosjekt ut over disse rammene,som innebar bl.a. å forandre  profilen til kroppen var ikke noe Fender ville gå med på.De vil ikke ha noe nytt. De hadde et nytenkende prosjekt med Roland (VG Stratocaster).Det ble ingen suksess. Samarbeidet PRS/John Mayer har fått enorm oppmerksomhet,bedre markedsføring av både gitar og artist kan ingen håpe på å oppnå.  Og økonomisk er dette helt sikkert en vinn/vinn-situasjon for begge parter    
  • Har faktisk 2 stk 1x12 rivera cabs med metallgrill som jeg brukte til en mindre amp. Fantastisk bra cabs som jeg ikke kvitter meg med....ALDRI!!   Dessverre så er det i praksis håpløst å bruke på 100w ampen min. De er for små fysisk og elementene tåler ikke 100w. Skal bruke disse kabinettene hjemme etter hvert på en amp med mindre watt.     ...men er det noen som har erfaring med begge nevnte kabinett og kan dele sin erfaring? Merk at jeg har skrevet feil i innlegget, Orange closed back skal det være, får ikke endret.  Som noen nevner så ser det betydelig bedre ut med Marshall cab sammen med en Marshall topp, men noe sier meg at byggekvalitet på Orange er MEGET bra, og ut fra noen youtube tester så har jeg intrykk av at Orange er litt mer "balansert". På den andre siden så er det vel 7 kg tyngre enn Marshall sitt og er et beist av et kabinett selv om det er 2x12. Når det kommer til pris så er jeg der at jeg vil "buy nice, not twice"     Går mest i 70 og 80 talls heavy + Stoner rock og litt blues heheh, har prestert å skrive open ser jeg, det skal være closed back. Får ikke korrigert innlegget     Er en forsterkertopp, og jeg har allerede gått runden om 4x12, og kjenner at det er så alt for upraktisk når jeg skal frakte det til spillejobber     Akkurat det jeg opplever også. Låner et 4x12 cab (med 12T-75....funker ikke bra på JCM 900 etter min smak), og det er rett og slett for stort å ta med seg. Blir litt teit å må kjøpe meg en gammel Toyote Hi-Ace for å få med utstyret når en 2x12 fint går i ei stasjonsvogn  
  • SS er jo hypermoderne! Har du ikke sett den ekstra lille cutouten på det nedre hornet?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.