Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Importere elektrisk gitar?


Anbefalte innlegg

Endret trådtittel til "Importere elektrisk gitar?"

Hei, har bare noen spørsmål om import av elektrisk gitar. CITES-tråden som det sikkert vil bli linket eller henvist til synes jeg var noe forvirrende.. 

Så er det slik at man i Europa (EU) kan importere gitarer uten å ha disse papirene? Men om man feks handler fra USA må man ha dem? Slik at om jeg handler fra en privatperson på Reverb som er i Europa er det ikke annet å tenke på enn før?

Og ettersom mine Google søk ikke har båret frukter, hvordan går man frem for å få denne tillatelsen? Linken i CITES tråden sender deg til en generell side og ikke noe søknadsskjema

Om jeg feks finner en Ibanez med kropp i basswood og lønnehals, er det noe som kan resultere i destruksjon av gitaren? Eller gripebrett i rosewood, er det noe eksport og importmyndighetene ser negativt på?

Er jo litt voldsomt å ødelegge gitaren uansatt, går det ikke an å returnere til avsender om de ikke er happy med papirene? Synes å ha lest at gitarer uten riktig sertifikasjon ble destruert..?

Endret av IbanezFanatic777
Lenke til innlegg
Del på andre sider

CITES for normal rosewood  er ikke et tema lenger, det ble opphevet rett før jul.
Så lenge det ikke er snakk om eksotiske utrydningstruede tresorter som f.eks Brasiliansk RW, trenger du ikke tenke på dette i det hele tatt.

 

Endret av Blix
 • Liker 3
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
  • Det ligger nok mye der ja, og ser man på Fender, har tilsvarende skjedd der.
  • Påstand: ekstemt lav dollarkurs i den perioden gav oss kunstig lave priser på Gibson. 
  • Tja... De har jo gått opp og ned selvsagt. Men se 2012/13 priser brukt. Kjøpte R7 brukt til 13000, med kvittering på 18000 ny. Og R8 lå fra 18-22 brukt(ikke nødvendigvis de «fryktede» 2012 modellene)  Men brukt CS, CC har jo blitt spinnvilt.  Noe sier meg de vil fortsette å stige mtp priser på nye CS og kommende ML
  • At prisene har skutt i været, er vel bare delvis sant? Les Paul Standard kostet vel over 30k for et par år siden? Nå får du '50s og '60s Standard for rundt 25k. Men ja, dyrt er det jo uansett. CS Reissues har steget betydelig, og jeg kan se for meg at Murphy-lab gitarer ikke akkurat kommer med kampanjepriser. 😅
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.