Web Analytics
Jump to content

Hører vi hva vi ser eller hva vi hører?


E7#9

Recommended Posts

etter noen runder, mellom gibson es 330 (eller tilsvarende konstruksjon - les Epiphone Elite) og Gibson ES-175, begge med P90 mikker så sliter jeg må å høre den ELEKTRISKE forskjellen mellom gitarene. Akustisk så er det en helt klar forskjell, men gjennom amp så blir det besnærende likt for meg. Andre med samme eller andre erfaringer?

Når det er sagt, så er begge ovennevnt langt unna "flygelet" for meg, dvs en Gibson L5, et helt annet dyr .. eller var det instrument?

Link to comment
Share on other sites

Å spille gitar er en opplevelse som involverer alle sansene. Ikke bare ørene. Ved rene blindtester der du ikke spiller selv, bare hører, kan de fleste av oss ha store problemer med å skille en Strat fra en Les Paul ved gitte innstillinger på gitar og amp.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg spiller ulikt på de forskjellige gitarene, tror jeg. På en vanlig plakegitar har jeg en tendens til å spille mer pop/rock liknende ting, mens jeg med ES175 og L-5 automatisk legger meg på en mer jazza tilnærming. Det føles feil å spille noe annet.  

Gitarene mine responderer veldig forskjellig, så det blir til at jeg benytter meg av det jeg opplever/sanser i øyeblikket og spiller videre på det. F eks er L-5 stor og lang og gir meg fløyelsmyke toner som jeg i stor grad tror påvirke anslag, hvor på halsen jeg spiller, lengde jeg holder tonene, om jeg glir inn eller ut av de, etc. Dette er vel helt marginale forskjeller for en som lytter, men er tydelig i øyeblikket for meg som spiller.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.