Web Analytics
Jump to content

1x12, 2x12, 1x10, 2x10, 4x10 .......?


Guest Elma

Recommended Posts

Først fakta. Jeg er en langt under middels dårlig gitarist med et langt over middels interesse for faget. Jeg er heller ikke videre bevandret i lydjungelen med tanke på hvordan utstyr låter.

Og da er vi inne på tema. Jeg har en 4-5 watts topp bygget av en dyktig mann ved navn Tore S. Ett rør i preamp og ett utgangsrør. Bygger sier at den er voicet i Fender-land. Den spiller i dag gjennom et 10" Fender element bygget inn i en gammel David Andersen radio. Kjempetøft men sikkert ikke opptimalt. Jeg syntes den brekker opp for tidlig. For lite headroom. Ja, jeg er klar over at jeg ikke kan få stadioclean av en 4-5 watts amp. Jeg lurer på å gå til innkjøp av et nytt kabinett, og her er sakens kjerne. Finnes det en tommelfingerregel på hva man vil oppnå med å velge ett av de oppsettene nevnt i trådtittel fremfor det andre? Er klar over over at det foreligger en haug av forutsettninger her i form av feks. type element, open/cosed osv.

Link to comment
Share on other sites

Ut fra min erfaring, så har elementets følsomhet og evne til å spille høyt en bedre forutsetning for at du får mer headroom på cleans enn å kjøre på med ett ekstra element som i utgangspunktet spiller lavere :)

Dvs at det er bedre å kjøre 1x12 clean element enn å kjøre 2x12 kabinett med elementer som brekker fortere. Det er min oppfattning da, kan være enkelte har annen erfaring.

Link to comment
Share on other sites

4-5w drar ikke så veldig mye høytaler, så nøy deg med 1x12", eller 2x10". 1x10" syns jeg er litt stusselig.

Enig med Troll i at det er lurt å tenke på å skaffe en effektiv høytaler hvis du skal kunne bruke den med litt volum.

Jeg hadde sjekka Eminence 12", og sett om de hadde noe i Jensen-stil med høy effektivitet.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tilbakemelding. Men da er jeg på sporet av noe. Har i mellomtiden kjøpt meg et Celestion G12P-80 på Finn. Ventes inn i slutten av uka. Hvor effektivt og følsomt dette er, vites ikke. Blir uansett spennende å prøve.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.