Web Analytics
Jump to content

Vurderer å kjøpe Ibanez AR420


kenneho
 Share

Recommended Posts

Hei,

jeg har sett litt på Ibanez AR240 (http://www.sweetwater.com/store/detail/AR420VLS og http://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Ibanez-AR420-Missiler-elektrisk-gitar-fiolin-Sunburst-Ex-Demo/UJQ#full-des), og utfra det jeg har lest om den virker det som en veldig bra gitar. Jeg har ikke så veldig mye erfaring med ulike gitarer, så jeg er litt usikker på hva jeg kan forvente meg av en gitar til fem tusen - vil man merke at dette er en billig gitar (kvalitit, tone)? Jeg er jo ikke proff, men vil ha noe som låter bra nok til å kunne ta med på evt spillejobber.

Er det evt noen andre gitarer av samme type, med pris opp til 6-7-8000 som kan være gode kandidater?

Kenneth

Link to comment
Share on other sites

En så enkel Ibanez til fem tusen er en bra gitar. Det er ikke sjanse for at det blir mer tull med denne enn andre gitarer i samme prisklasse. Her er det jo fast bro, og en såpass dyr Ibanez har gode holdbare deler.

Gitaren er allsidig, med mulighet for coilsplit og så videre.

Uten at jeg har prøvd den, kan jeg ikke se for meg at den er mer tungspilt eller vanskeligere å spille på enn vesentlig dyrere gitarer.

Jeg er ikke enig i at en gitar til fem tusen er billig.

Så spørs det hva du forventer, da, siden du mener denne er "billig". Om det er en gitar som du blir fornøyd med, er det jo bare du som kan svare på.

Fant denne demoen på YT som jeg synes viser bra hvordan den låter. Det er jo i LP- land pga måten den er laget på, og treverket som er brukt.

Link to comment
Share on other sites

En gitar til fem tusen kan med små grep bli en gitar du er kjempefornøyd med. Har hatt en del gitarer i den prisklassen, og mange av de har vært gode gitarer. Men de trenger ofte en skikkelig førstegangsservice, slik at oppsettet er på plass. Det er det viktigste, synes jeg.

Noen gitarer har godt av nye pick'up'er, noen blir også forbedret av nye stemmeskruer, bridge og en sjelden gang elektronikk. Men det er sånt man kan ta etterhvert :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! Ser at det er så veldig mange gitarer der ut som koster det dobbelte og vel så det av AR420'en, så har vel hatt inntrykk av at "normalen" for en bra gitar ligger på betydelig mer enn fem tusen. Men utfra det dere skriver, og hva jeg har lest andre steder, høres det ut som om prisklassen generelt - og AR420'en spesielt - er av bra nok kvalitet til at man kan bli veldig fornøyd.

Ser ut til at jeg kjøper meg denne i julegave. :)

Kenneth

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.