Web Analytics
Jump to content

Vurderer å kjøpe Ibanez AR420


kenneho

Recommended Posts

Hei,

jeg har sett litt på Ibanez AR240 (http://www.sweetwater.com/store/detail/AR420VLS og http://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Ibanez-AR420-Missiler-elektrisk-gitar-fiolin-Sunburst-Ex-Demo/UJQ#full-des), og utfra det jeg har lest om den virker det som en veldig bra gitar. Jeg har ikke så veldig mye erfaring med ulike gitarer, så jeg er litt usikker på hva jeg kan forvente meg av en gitar til fem tusen - vil man merke at dette er en billig gitar (kvalitit, tone)? Jeg er jo ikke proff, men vil ha noe som låter bra nok til å kunne ta med på evt spillejobber.

Er det evt noen andre gitarer av samme type, med pris opp til 6-7-8000 som kan være gode kandidater?

Kenneth

Link to comment
Share on other sites

En så enkel Ibanez til fem tusen er en bra gitar. Det er ikke sjanse for at det blir mer tull med denne enn andre gitarer i samme prisklasse. Her er det jo fast bro, og en såpass dyr Ibanez har gode holdbare deler.

Gitaren er allsidig, med mulighet for coilsplit og så videre.

Uten at jeg har prøvd den, kan jeg ikke se for meg at den er mer tungspilt eller vanskeligere å spille på enn vesentlig dyrere gitarer.

Jeg er ikke enig i at en gitar til fem tusen er billig.

Så spørs det hva du forventer, da, siden du mener denne er "billig". Om det er en gitar som du blir fornøyd med, er det jo bare du som kan svare på.

Fant denne demoen på YT som jeg synes viser bra hvordan den låter. Det er jo i LP- land pga måten den er laget på, og treverket som er brukt.

Link to comment
Share on other sites

En gitar til fem tusen kan med små grep bli en gitar du er kjempefornøyd med. Har hatt en del gitarer i den prisklassen, og mange av de har vært gode gitarer. Men de trenger ofte en skikkelig førstegangsservice, slik at oppsettet er på plass. Det er det viktigste, synes jeg.

Noen gitarer har godt av nye pick'up'er, noen blir også forbedret av nye stemmeskruer, bridge og en sjelden gang elektronikk. Men det er sånt man kan ta etterhvert :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! Ser at det er så veldig mange gitarer der ut som koster det dobbelte og vel så det av AR420'en, så har vel hatt inntrykk av at "normalen" for en bra gitar ligger på betydelig mer enn fem tusen. Men utfra det dere skriver, og hva jeg har lest andre steder, høres det ut som om prisklassen generelt - og AR420'en spesielt - er av bra nok kvalitet til at man kan bli veldig fornøyd.

Ser ut til at jeg kjøper meg denne i julegave. :)

Kenneth

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.