Web Analytics
Jump to content

Humbucker i singlecoil format


gitarleik

Recommended Posts

Hei, har sett på diverse gitarer i det siste og har blandt annet sett på ein del stratter som har enten ein eller fleire humbucker i singlecoil format pickups( ala seymour duncan, g&l, mighty mite). Kva er folks meininger rundt desse pickupsa? Vil gjerne ha innspel på om dette kan vera noko å gå for.

Link to comment
Share on other sites

Men det blir litt uti tåka å skulle referere til en spesifikk gitarlyd på en spesifikk innspilling ass. Det er MANGE ledd etter gitaren i studio, som kan påvirke lyden mye mer enn pickupen. Husker noen blindtesten med 5150 og Metal Zone?

Et par av Maiden-gutta får jo også disse greiene til å låte anstendig, men de har jo svære rigger med alt mulig dilldall. Dessuten hadde de fetere lyd da de brukte skikkelige humbuckere ;)

Edited by Aphelion
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Okei! Har lest ganske blandet kritikk om fleire typar singlecoil i hb formar på nettet, og dei fleste er einige om at de ikkje låter som likt som ein vanleg humbucker. Spørsmålet mitt då er om denne "eigne" lyden har sitt bruksområde eller er den meir eller mindre berre eit dårligare valg? Ser at det er ein del produsentar som tilbyr denne løysinga SD, di marzio, mighty mite, gfs, G&l. lindy fralin, joe barden, kent armstrong og sikkert fleire, men kan vell også vera for å tjena penger.

Link to comment
Share on other sites

Smaken er som baken.

Aphe og jeg er vel motsetninger her, jeg liker litt komprimert lyd, og synes singlecoil rails er veldig bra, han synes det ikke.
Hvem av oss som har rett skal jeg ikke gi meg ut på å avgjøre, men jeg skal innrømme at han er mer "trendy" i smaken enn meg akkurat nå.

SC humbuckers låter ikke helt likt som ekte vare, det skulle bare mangle, det er tross alt forskjell i konstruksjonen.

Fasit på hva som funker er det faktisk bare du som har.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.