Web Analytics
Jump to content

Humbucker i singlecoil format


gitarleik
 Share

Recommended Posts

Hei, har sett på diverse gitarer i det siste og har blandt annet sett på ein del stratter som har enten ein eller fleire humbucker i singlecoil format pickups( ala seymour duncan, g&l, mighty mite). Kva er folks meininger rundt desse pickupsa? Vil gjerne ha innspel på om dette kan vera noko å gå for.

Link to comment
Share on other sites

Men det blir litt uti tåka å skulle referere til en spesifikk gitarlyd på en spesifikk innspilling ass. Det er MANGE ledd etter gitaren i studio, som kan påvirke lyden mye mer enn pickupen. Husker noen blindtesten med 5150 og Metal Zone?

Et par av Maiden-gutta får jo også disse greiene til å låte anstendig, men de har jo svære rigger med alt mulig dilldall. Dessuten hadde de fetere lyd da de brukte skikkelige humbuckere ;)

Edited by Aphelion
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Okei! Har lest ganske blandet kritikk om fleire typar singlecoil i hb formar på nettet, og dei fleste er einige om at de ikkje låter som likt som ein vanleg humbucker. Spørsmålet mitt då er om denne "eigne" lyden har sitt bruksområde eller er den meir eller mindre berre eit dårligare valg? Ser at det er ein del produsentar som tilbyr denne løysinga SD, di marzio, mighty mite, gfs, G&l. lindy fralin, joe barden, kent armstrong og sikkert fleire, men kan vell også vera for å tjena penger.

Link to comment
Share on other sites

Smaken er som baken.

Aphe og jeg er vel motsetninger her, jeg liker litt komprimert lyd, og synes singlecoil rails er veldig bra, han synes det ikke.
Hvem av oss som har rett skal jeg ikke gi meg ut på å avgjøre, men jeg skal innrømme at han er mer "trendy" i smaken enn meg akkurat nå.

SC humbuckers låter ikke helt likt som ekte vare, det skulle bare mangle, det er tross alt forskjell i konstruksjonen.

Fasit på hva som funker er det faktisk bare du som har.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
  • Binding på gripbrett.
  • Kjøpes fra StewMac, limes med polyeuretan-lim. Jeg bruker Titebond sine lim til alt, trelim, superlim og poly
  • Photoshoot med dette beistet ved "Sverd i fjell", flott søndagsmorgen må jeg si... 🙂  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.