Web Analytics
Jump to content

Håndledd og teknikk


HaXor

Recommended Posts

Hallo

Har ikke spilt gitar veldig lenge, men kjenner jeg blir sliten/får vondt i håndleddet etter 30 min spilling. Vet ikke om det er noe jeg innbiller meg, eller om det er noe håndleddshit på ferde. Har lest mye om Carpal Tunnel Syndrom og blir redd jeg aldri får spilt igjen hvis jeg fortsetter.

Jeg spiller ofte med ganske mye vinkel i håndleddet, spesielt når jeg skal barre akkorder. Jeg klarer ikke å barre akkorder med rett håndledd (føler ikke at fingrene rekker). Jeg spiller blant flere sanger der hvor nesten hele sangen består av barre akkorder.
Jeg sliter med å finne ut hvordan jeg kan spille, og er det greit å spille noen ganger med litt vinkel i håndleddet, bare ikke holde på sånn i flere timer?
Noen tips hvordan jeg kan endre teknikk og hva som egentlig er riktig?

Forstår ikke hvordan artister kan holde seg "friske" i håndleddet? Jeg ser ofte at de spiller med håndleddet bøyd. Ossen kan en person som James Hetfield f.eks holde seg ved like i så mange år?

Takk på forhånd ;)

Link to comment
Share on other sites

Vel, om du ikke har spilt så himla lenge, så er det helt naturlig å bli sliten i håndleddet og fingrene, spesielt om du bruker mye barregrep. Du burde stoppe før det begynner å gjøre vondt, men det er ikke farlig å holde på så lenge du bare blir sliten(innenfor rimelighetens grenser, selvfølgelig).

Når det gjelder vinkel, så regner nå jeg det for forholdvis vanlig at man har noe vinkel på håndleddet, men det varierer nok endel fra person til person med hvor stor den er. Blir man ikke lært opp eller går på skole for å spille, så vil nok de fleste adaptere en stil som passer seg selv best og som de er komfortable med og som ikke gjør vondt.

Keep it going! :)

Link to comment
Share on other sites

En viss vinkel på håndleddet vil man alltid ha. Slik jeg ser det, er posisjoneringen av tommelen bak på halsen mer avgjørende mtp. slitasjeskader. Men uansett må spillestilen tilpasses dine egne fysiske forutsetninger.

Et par forslag:

- Varm opp.

- Avslutt øvingsøkten når du merker at du nærmer deg terskelen for hva som er tålelig. Det er greit å være sliten i håndleddet, det blir alle, men dersom det begynner å gjøre vondt bør du nok ta en pauser.

- Discover your discomfort. Kjenn etter i hele kroppen når du spiller, anstrenger du deg unødig noe sted? Gjør det vondt andre steder. Dersom du har slike punkter, kan du ved å endre spillestilen litt, slik at du blir kvitt slike ubehag. Disse forplanter seg utover i kroppen, og håndleddssmerter kan fort være et resultat av at du kompenserer for et ubehag et annet sted.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.