Web Analytics
Jump to content

Rommiks


REB
 Share

Recommended Posts

Heisann :D

Har ganske nylig begynt å spille i et slags loftband etter 10 år med gitarklimpring.

Og da møter jeg jo de vanlige utfordringene da ;P MIKSEN! Sammensetningen.

Jeg har spilt mye metal. Mye kompresjon, mye delay, mye rart som høres bra ut på egen hånd, men som faller helt igjennom i miksen.

Så det jeg er ute etter er tips til hvordan man får et 3-mannsband til og høres ut som en enhet, og ikke som et tilfeldig sammensatt kaos.

Gitar, vokal, bass, trommer (EL-trommer)

Største utfordringen er vel gitaren, men jeg ønsker også tips på de øvrige instrumentene. Hvordan skal vi få det her til å funke?

Hadde bare vært så digg å høre bassen, gitaren og trommene i synkronisert harmoni <3

En kammerat hadde med seg en sånn liten Peavey Rage, vettu.. Mot min Morgan 400W. Peaveyn vant lett.

Kuttet igjennom miksen som en kniv.

Klarer ikke å skjønne hvordan jeg skal klare å avvenne meg med all gainen og kompresjonen jeg bruker..

Jeg hater sånn British amp-lyd. Det blir ingen dybde liksom. Den der`e gudommelige Malmsteenvibratoen creamlike lyden når man slider seg oppover. :(

Men jeg er veldig ignorant på området. Kanskje det fins håp? Vad tycks?

Link to comment
Share on other sites

Første bud er at alle musikerne har sin egen amp pekende mot sine egne ører, og ikke knæra. Da hører du deg selv mye bedre uten at du slipper å "plage" de andre.

Bruk ampstativ, eller bord, eller hva som helst for å få ampen, eller rettere sagt høyttaleren(e) opp i ørehøyde. Eller i hvert fall så høyt det lar seg gjøre.

Link to comment
Share on other sites

La bassen ta seg av bassen er jo et godt tips her. Det skal låte tøft når dere samspiller, så om gitaren har lite fra 150hz-ish og ned og samtidig la bassen dominere opp til 250hz-ish så vil det låte bedre enn en massiv yngwielyd på gitaren. Det er følgelig vanskelig å stille inn noe slikt på typiske forsterkere, men et triks er å la bassen dundre på samtidig som du skur opp bassknotten på ampen din, skru opp til du merker at du gjør innslag i bassens område og så skru litt tilbake. Det er fort gjort å høre seg døv på bass, så ha litt moderasjon på øving :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
  • Nei,har ikke peiling,men:Legg ved flere bilder av detaljer,og bilde av baksiden også,og oppgi dimensjonen på nøkkelen til trussrod justering (tommer/millimeter?) så kanskje noen kan hjelpe deg.Et spørsmål tilslutt,hvordan vet du at det er canadian maple?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.