Web Analytics
Jump to content

oppgradering av høyttaler, rør, etc


lm3755
 Share

Recommended Posts

Hei.

Her for noen måneder siden kjøpte jeg meg en Laney cub forsterker (topp og 2x12 kabinett løsningen) Jeg har jo hørt litt på forhånd om at høyttalerene (Celestion rocket 50) ikke er noe serlig. Ser jo selv at de er ganske billige, så jeg tenkte på å oppgradere til litt mer seriøse saker. Tenkte på noe i prisklassen 800-900kr, som for eksempel Celestion vintage 30 eller Greenback. Men så kommer spørsmålet med hvordan det da blir med Ohm verdier, og hvordan de instaleres, osv.

Tenkte også at jeg ville eksperimentere litt med forskjellige typer rør, da. Det som sitter i toppen fra før av er Ruby-rør, tre pre-amp og 2 output. Har tenkt litt på å prøve Sovtek rørenem, ettersom at jeg har hørt at de egner seg til min musikkstil.

Link to comment
Share on other sites

Angående høyttalere må de tilpasses ohmverdien forsterkeren er satt til. Som oftest er dette valgbart mellom 8 og 16 ohm. Du har da et muligheter: seriekoble to 8-ohms høyttalere, og sette forsterkeren på 16 ohm. Eller du kan paralellkoble to 16-ohms høyttalere, og sette forsterkeren på 8 ohm. Hvis du aldri har holdt i en loddebolt før, hadde jeg ikke kastet meg ut på høyttalerskift som første hindring, siden du lett kan kludre på deg masse ekstrajobb og frustrasjon ved å berøre kabler du ikke skal med den gloheite bolten. Håper det hjalp litt :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.