Web Analytics
Jump to content

Amp head switcher eller ny DIY amp?


12AX7
 Share

Recommended Posts

Ønsker å starte et nytt DIY prosjekt, men er litt usikker på hva jeg skal velge. Blir litt sliten av meg selv med tanke på alle selvforskyldte problemer i forhold til stadige nye ideer og valg, men her er noen tanker rundt neste prosjekt.

Alt 1. Bygge ny tre kanals rør topp med uavhengige tonekontroller/kanaler ala OD3 på sloclone forumet.

Fordeler:

Kompakt, 1 unit, med Midi, serie/parallell FX og tre valgfrie kanaler.

Morsom amp å bygge

Ulemper:

Kostbart

Blir voldsomt med 19 pot´er i front og 7 preamprør

Uansett om ampen har tre uavhengige kanaler vil den allikevel ha felles strømforsyning, PI, OT og power amp. Ampen vil derfor ikke strekke seg fra gammel Fender amp med likeretter rør m/sag og til tight hi gain amp. Har funnet ut at det alltid vil bli krompremier når man bygger alt i en amp.

Alt 2. Bygge flere preamper og koble disse til en ekstern power amp

Fordeler:

Man kan lage flere preamper med favoritt lyder

Mindre ledninger ut av racket

Ulemper:

Har hatt mange rack systemer med preamp og power amp, men de låter ikke helt som en rør topp. Vet ikke helt hva som er grunnen, men tror det har noe med at preampen og power ampen har forskjellig strømforskyning? Synes personlig at en rør topp låter hakket bedre. Men da er vi inne på micro forskjeller som bare hysteriske gitarister hører. Haha

Alt 3.

Lage amp head switcher, se vedlagt skisse.

Fordeler:

Man kan kombinere f.eks. to favoritt rør topper med felles høyttaler og felles FX

Lyd fra vintage fender m/rør likeretting til super tight hi gain

Lite trykking med midi

Alltid back up amp med på spillejobber

Ulemper:

Blir fort veldig mange ledninger fra racket til toppene.

Mange switcher, releer og kontakter med fare for dårlig kontakt og tap av signal

Ironien er at man holder på i timesvis for å finne den optimale gitartonen. Bare vi gitarister som hører og ikke minst kjenner forskjell, mens alle andre synes det låter omtrent likt. Ikke rart at gitarister kommer i en egen kategori når det gjelder lyd.

Heller litt mot alt 3 siden jeg har laget flere rør topper fra før. Videre så har jeg en midi switcher som Hank her på forumet har bygget til meg for en del år siden. Neste DIY prosjekt vil i så fall være å lage en ny rørtopp ala 57 twin amp fra Fender i tillegg til å tilpasse midi switcher med b.annet. dummy load.

Målsetting:

Fender clean

Fender/Mesa/Vox/Vintage Marshall for dirty clean

Marshall Crunch for power chords/palm muting

Mesa Mark IIc+, SLO, CAE for violin leads

Musikk stil: Coverband som spiller 80 talls hard rock, AC/DC, P4 pop

Setter pris på innspill eller alternativer

post-9021-0-23162800-1352642955_thumb.jp

Edited by 12AX7
Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

En liten oppsummering.

Jeg var på vei til å lage en midiswitcher, men fant ut at G-systemet fra TC Electronics hadde akkurat de funksjonene jeg var ute etter(med mulighet for å montere modulen under fotbrettet i et rack). Samtidig fikk jeg en del utfordringer p.g.a svakheter i G-systemet. Første del av G-systemet farger lyden en del og det har vært en utfordring å få signalstyrken riktig i alle ledd. Dette ble løst ved å bruke Sunday driver fra Lehle. Videre måtte jeg justere signalstyrken på FX send fra ampene. Releene på G-systemet var for trege og dette skapte problemer når jeg skulle skifte preset fra en amp til en annen. Dette løste jeg ved å lage eget rele system i DIY 1U clean preampen(bruker fortsatt switchene i G-systemet). Etter en del tweaking har jeg fått et system som fungerer bra i forhold til mine behov. Nå kan jeg bruke en eller to amper med A/B switching av preamper. (splittet 2X12 kassen for mono eller stereo oppsett). Forutsetnigen er at begge ampene har FX-loop.

Planene om å bygge en 57 Twin amp ble omgjort til en litt annen clean amp variant.

post-9021-0-04799400-1366502912_thumb.jp

post-9021-0-28520400-1366540077_thumb.jp

post-9021-0-60514900-1366540104_thumb.jp

Edited by 12AX7
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.