Web Analytics
Jump to content

Line 6 Spider Valve MK2


 Share

Recommended Posts

Hei!

Kjøpte meg for et års tid siden, en Line 6 valve mk2 Hd100 topp,

Men så her om dagen når jeg skulle sette meg ned å spille, så begyndte forstekren etter ca10 min å lage en rar lyd, nesten som å spille med en brukken og ødelagt gitarkabel helt til det ikke kom noen annet en en merkelig dure lyd.. Så såg jeg inn i ampen at ene "power tube'n" (bakre til venstre) var knallrød, akkurat som hele røret var totalt overopphetet. Så da skrudde jeg av forstekren med en gang så den fikk kjølt seg ned. Men av nyskjerrighet prøvde jeg igjen ca 20min etterpå å da skjedde det samme etter 5-6min.. Så nå tør jeg ikke å spille mere på den før problemet er fikset..

Noen som kan tenke seg hva som har hendt?

Regner med jeg iallefall må ha nye power tubes..

Har ingen peiling på rørforstekrere men passer desse rørene til min topp? http://www.thomann.d...6l6wxt_paar.htm om jeg bestille 4 slike.. og 2 slike: http://www.thomann.d...12ax7_wxtps.htm ?

På forhånd takk! :)

Edited by RockAndRoll
Link to comment
Share on other sites

Det er ikke sikkert du trenger bytte alle rørene.

Dersom powerrørene oppfører seg rart, så behøver du neppe bytte preamprør.

Husk også at de fleste forsterkere krever bias-justering ved bytte av rør (spesielt power-rør).

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Okei! Takk for tips :)

Er så lite inne på "rør-biten", men bias-justering regner jeg med er en ting alle musikkforetninger som tar på seg skifte av rør gjør om det trengs? :)

Men de rørene jeg linket til på thomann sidene vil vel passe forsterkeren min? Tror de er samme type rør som sitter i ifra før?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.