Web Analytics
Jump to content

Min nye DIY-pedal, Klonish Gops


Recommended Posts

Da ble jeg akkurat ferdig med et nytt pedal-prosjekt, mitt tredje i rekken. I teorien kunne dette sikkert ha vært en av verdens dyreste pedaler i markedsverdi, da den består av en klon av Klon Centaur (vero-brett), og en klon av Cornish G-2 (Darkside PCB kjøpt hos Madbean).

Jeg slet enormt mye med Darkside, knotet og ødela loddepunkter, men fantastisk lyd ble det når jeg etterhvert fikk lappet sammen kretsen. Klon Centaur fyrte opp på første forsøk, uten et eneste tegn til ulyd, så jeg må ha lært bra på darkside-knotingen.

Anyways, ingen estetisk nytelse i pedalbygging dette, så ingen omfattende bilder underveis. Lyd ble det iallefall, meget god sådan på begge kretsene. Her er noen bilder til inspirasjon for andre som kanskje har lyst til å begynne med pedalbygging som hobby:

t_Cornish.JPG

t_IMG_8897.JPG

t_IMG_8899.JPG

Link to comment
Share on other sites

Fyll den opp med goop:)

Har du et bilde av komponentsiden av klonen? Hvilke dioder bruker du i klonen?

Jeg kan ikke si at det så ryddig ut :) men kult med dobbeltbygg!

Ryddig er det absolutt ikke. Har en visjon hver gang om at jeg skal få det så fint og ryddig som mulig, men ender alltid med spaghetti :P Det kommer vel med erfaringen etterhvert. Jeg skal se om jeg har noen bilder liggende innpå kameraet når jeg kommer hjem, fant de ikke på pc'n i farten..Diodene jeg bruker er 1N34A, 1N4742 og 1N4001. Brukte verified layout funnet på freestompoxes.org.

Link to comment
Share on other sites

ok, det var ge diodene jeg lurte på.

De er det eneste som ikke er kjent.

jeg skal lage meg en klon snart, kommer til å sette på en socket på de, så jeg kan teste litt forskjellig. :)

Lurt! Jeg ble meget fornøyd med lyden av min klonede Klon, så slapp heldigvis å angre på at jeg ikke brukte sockets :)

Link to comment
Share on other sites

ser jo helt greit ut selv om det kunne vært ryddigere.

hm.. lurer på om er å skaffe pcb kort til centauren :huh:

Da hadde det blitt høy aktuelt med et nytt prosjekt :D

Godt du synes det ikke ser _helt_ jævli ut :P

Fant http://buildyourowntone.com/klontypeclonecircuitboard.html

Vet ikke noe om siden, men ved et søk på google finner du sikkert reviews av nettsiden :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.