Web Analytics
Jump to content

Min nye DIY-pedal, Klonish Gops


Recommended Posts

Da ble jeg akkurat ferdig med et nytt pedal-prosjekt, mitt tredje i rekken. I teorien kunne dette sikkert ha vært en av verdens dyreste pedaler i markedsverdi, da den består av en klon av Klon Centaur (vero-brett), og en klon av Cornish G-2 (Darkside PCB kjøpt hos Madbean).

Jeg slet enormt mye med Darkside, knotet og ødela loddepunkter, men fantastisk lyd ble det når jeg etterhvert fikk lappet sammen kretsen. Klon Centaur fyrte opp på første forsøk, uten et eneste tegn til ulyd, så jeg må ha lært bra på darkside-knotingen.

Anyways, ingen estetisk nytelse i pedalbygging dette, så ingen omfattende bilder underveis. Lyd ble det iallefall, meget god sådan på begge kretsene. Her er noen bilder til inspirasjon for andre som kanskje har lyst til å begynne med pedalbygging som hobby:

t_Cornish.JPG

t_IMG_8897.JPG

t_IMG_8899.JPG

Link to comment
Share on other sites

Fyll den opp med goop:)

Har du et bilde av komponentsiden av klonen? Hvilke dioder bruker du i klonen?

Jeg kan ikke si at det så ryddig ut :) men kult med dobbeltbygg!

Ryddig er det absolutt ikke. Har en visjon hver gang om at jeg skal få det så fint og ryddig som mulig, men ender alltid med spaghetti :P Det kommer vel med erfaringen etterhvert. Jeg skal se om jeg har noen bilder liggende innpå kameraet når jeg kommer hjem, fant de ikke på pc'n i farten..Diodene jeg bruker er 1N34A, 1N4742 og 1N4001. Brukte verified layout funnet på freestompoxes.org.

Link to comment
Share on other sites

ok, det var ge diodene jeg lurte på.

De er det eneste som ikke er kjent.

jeg skal lage meg en klon snart, kommer til å sette på en socket på de, så jeg kan teste litt forskjellig. :)

Lurt! Jeg ble meget fornøyd med lyden av min klonede Klon, så slapp heldigvis å angre på at jeg ikke brukte sockets :)

Link to comment
Share on other sites

ser jo helt greit ut selv om det kunne vært ryddigere.

hm.. lurer på om er å skaffe pcb kort til centauren :huh:

Da hadde det blitt høy aktuelt med et nytt prosjekt :D

Godt du synes det ikke ser _helt_ jævli ut :P

Fant http://buildyourowntone.com/klontypeclonecircuitboard.html

Vet ikke noe om siden, men ved et søk på google finner du sikkert reviews av nettsiden :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.