Web Analytics
Jump to content

DIY fx-loop på Vox Night Train 15W


Recommended Posts

Hei!

Dette vert mitt fyrste innlegg :)

Eg lurar på om det finst nokon her inne som har peiling på korleis ein skal gå fram for og lage eigen fx-loop på ein vox night train 15W ?

Har googlet litt og har funnet fram til denne siden : http://www.juleamps....mps/nightT.html

Her står det litt av kvart om kva som kan gjerast, og resultatet ser ikkje så gale ut, men det står ingenting om framgangsmåten.

Eg er svært fornøgd med night train 15W og elskar det varierte lydbilde den gir, men desverre elskar eg også å smøre på me litt effektar inn i mellom. Det går fint me effektar når ein spelar clean, men når eg vil brekke den litt, vert det ikkje noko vakkert. Dette kom sjølsagt ikkje som noko bombe :P

Ser at storebroren på 50W som har kommet ut har alt mogleg "stæsj" inkludert fx-loop. Men eg aktar ikkje og forlate min lille "kjære" på 15W, ein så liten og hendig sak skal ein leite lenge etter ;)

Er desverre ganske grønn og lite teknisk av meg når det kommer til alt som har med det elektriske og gjere. Er derfor ekstra redd for og øydelegje noko når eg skal til.

Håpar her er nokon som kan "guide" meg gjennon dette?

:)

Link to comment
Share on other sites

Er du grønn og redd, så ville jeg latt være å gjøre det selv når det kommer til rørforsterkere :)

Sagt det mange ganger før, og sier det igjen: Rørforsterkere opererer med høye spenninger, og gjør du noe feil så er det veldig kjipt å sitte og feilsøke en røramp. Selv om å fikse f.x-loop ikke er det mest avanserte innenfor elektronikk.

Du kan høre med en lokal musikkforeningen og høre hvor mye de tar for å sette inn en f.x-loop :)

Link to comment
Share on other sites

En passiv og ubufret effektloop sånn som på nettsiden du nevner vil patches inn etter C10. http://www.prowessamplifiers.com/schematics/Vox/Night_Train_Updated.html

Dette vil ikke gi noe spesielt bra resultat. Uten et buffer vil signalet være svakt og utsatt for støy. Du bør også velge isolerte Cliff UK-jacks, sånn som den originale på forsiden, sånn at du har kontroll på jordingen og unngår ekstra støy pga. denne. Montering av jack og poter på siden av ampen er også merkelig.

Det er god plass til jacker og potmeter baki ampen. Her bak kan du også montere en MosFET til bufring og, ved behov, en transistor til for return-signalet. Hvis du vil sette inn et rørbuffer ser det ut til å være plass til en vinkelbrakett med et 12AX7 inni på sideveggen ved input-jacken. Til høyre på dette bildet.

nighttraininside.jpg

Hvis du trenger skjema til en bufret effektsløyfe kan du søke her på forumet etter en tråd av forummedlemmet "12AX7" hvor jeg la inn en skisse med en FET-loop. For en rørloop bytter du bare ut FETene på skissen til fordel for et 12AX7-rør.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Litt seint svar, men takkar for eit detaljert svar sådan. Det eg er mest redd for ved eit slikt prosjekt er det og få forandring på lydbilde og ekstra støy. Skal la fagfolk få hjelpe til/sjå på saka. Kjennar til ein som og lagar eigne gitarar og forsterkere, reknar med han kan vere behjelpleg :)

Link to comment
Share on other sites

Den eneste FXloopen jeg liker er den typen som sitter i OD-100 toppen til John Suhr. Har sett skjema på Lee Jackson topper med samme loopen. Fins en annen variant på Metroamp forumet men den er parallel. Begge er rør buffret.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.