Web Analytics
Jump to content

Flytter Bergen-Oslo, vente med å fikse gitar pga. klimaforhold.. ?


magbjo
 Share

Recommended Posts

Hei!

Flytter fra Bergen til Oslo om ca 2 mnd tid, er i tvil om jeg skal ha min Martin D-28 custom på service i Bergen nå eller om det er lurest å vente pga. klimamessige forskjeller på østlandet osv. Problemet er at det har blitt litt båndskurring etter flere års bruk, tenker det ikke trengs så mye mer enn enn en liten halsjustering og båndfiling.

Forresten, hva innebærer "service" på en gitar og hvor mye må jeg regne med å betale sånn ca. ?

mvh Magnus.

Link to comment
Share on other sites

Forstår godt du er litt i tvil. Fra et klima som er småkjipt (les jevnere fuktighet) på gjennomsnittet hele året til en temmelig mye tørrere vinterfuktighet.

Kan ikke svare særlig på spørsmålene dine men vil anbefale deg å bruke en eller annen type "humidifier" og ha den i kassa når den ikke blir brukt, bare for sikkerhets skyld.

Link to comment
Share on other sites

Tror jeg ville ventet til etter flyttingen med å levere den på service. Temperatur, luftfuktighet, bæring, lemping og oppbevaring på forskjellige steder midlertidig under flytting osv kan påvirke gitaren. Vent heller til den har funnet sitt nye hjem .)

Link to comment
Share on other sites

Jeg for min del ville ha tatt "service" med det samme, i Bergen. Det er ikke dramatisk store foskjeller på inneklima i Bergen kontra Oslo, og i verste fall må du etterjustere trussrod en liten tanke dersom krumminga i halsen endrer seg. Hvilket jeg ikke tror noe på, og ikke hadde ventet med i flere måneder. :)

Luftfuktigheten inne i boliger varierer mer med årstidene enn fra kyst til kyst, men vi, i hvertfall jeg, justerer ikke trusrod med årstidene av den grunn. Og hva gjør de store kanonene når de er ute på turnéer? Får nytt setup i hver by?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.