Web Analytics
Jump to content

THX-audio mikrofoner


Eriksen

Recommended Posts

Vurderer veldig sterkt å kjøpe en av disse THX-audio mikrofonene som Sound1 har på tilbud på nettet. Tenker på den VTC1 rør mikrofonen.

Har aldri prøv disse selv, så det hadde vært fint å få noen syspunkter på disse.

Har en Zoom 1608HD opptaker som jeg skal bruke den på. Brukser i dag bare en vanlig SM58

Vil jeg få den store forskjellen?

Helge

Link to comment
Share on other sites

Den har jo fått bra kritikkav en fyr på sound1, MEN, jeg gjorde et søk på msn, yahoo. google, alltheweb og lycos, og INGEN av de fant annen info om disse mikkene enn det som er tilgjengelig på sound1 sine sider. Og da blir jeg litt mer betenkt

Link to comment
Share on other sites

Gjorde noen søk jeg også og det ser jo ut til at dette er noe Amerikansk og har med George Lucas å gjøre.

Lyd og bilde.. 5.1 lyd  div. Virket jo veldig seriøst.

Kansje det er noen som har kjøpt eller prøvd....??

Lurer på om det er snakk om to forskjellige THX`er her. George Lucas lagde i sin tid en standard som han kalte THX. Dette er en nstandard for gjengivnong av lyd i 5.1 eller surround om du vil.

THX-audio mikrofoner har nok lite eller ingenting med George Lucas å gjøre. Tipper de melker THX navnet litt... ;)

Gjorde også noen søk på THX-audio, men fant ikke annet enn sidene til Sound 1. Da er det grunn til å bli noget skeptisk.

Men på den andre siden så kan det hende at denne micen er mer enn god nok for ditt bruk om det være seg hjemme på gutterommet eller hvor det skulle være. Prisen er jo ikke så ille. Ikke vet jeg. Vanskelig å si noe om den uten å høre litt.

Kan jo nevne at jeg bruker stormembranmicer av merket Audix (http://www.lydsystemer.no/produkter/mikrofoner/audix/cx101.htm)

Disse er nok noe dyrere, men det er som med det meste annet; man får det man betaler for.

M

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • 3 weeks later...

det skulle komme test av en thx mikk i et kommende musikkpraksis i følge arne otto på marios

venter spent på hva resultatet blir.

røde nt1a syns jeg låter veldig tynt. har prøvd den opp mot en mxl v77 som koster det dobbelte og mxl`n grusa røden så det sang i fylde og krisphet. riktig nok dyrere, men det viser at det skal ikke så mye til før lista blir lagt mye høyere, bare man investerer i noe som ikke er den helt laveste modellen

Link to comment
Share on other sites

Rart at nt1a har gjort rent bord når det gjelder awards blandt de største magasiner/nettsteder.

Du har tydeligvis hatt en defekt, eller skikkelig sugen mic preamp.

i og med at mxl v77S er en rørmic, koster 3-4 ganger mer, genererer 3 ganger mer støy, og gir en spesiell 50/60 talls vintage lyd og kun egner seg til vokal er det vel en ganske tåpelig sammenligning? :roll:

Link to comment
Share on other sites

v77 låt veldig bra på kassegitaren også.

støy var det heller ikke mye å høre av... det er det fine med de ny-motens rør-mikkene, de bruker ny teknologi som reduserer støyen betraktelig.

var nt1 som jeg prøvde fant jeg ut og ikke oppfølgeren nt1a. den er vel noe mere solid enn den forrige. nt1 var så godt som ren plast og det var ikke så mye å skryte av.

han jeg lånte v77n av hadde fåtten brukt fra avab til 2500.

det blir 2 forskjellige klasser på de 2 mikkene, men uansett så var egentli det jeg skulle fram til man trenger ikke mange tusene ekstra for å løfte lydkvaliteten på mikken betraktelig.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Jeg gikk til innkjøp av THX-audio VTC1 for et par uker siden. Jeg har ikke testet andre mikrofoner, så sammenligningsgrunnlaget forsvinner ut vinduet med en gang. Men jeg synes lyden er krystallklar. Gleder meg til å ta opp forskjellige ting, så snart en jordet krets er installert her i huset.

Kun én uke etter jeg fikk mikrofonen så sviktet strømforsyningen. Virket som det var et kontaktproblem. Jeg vet ikke om dette er en svakhet på denne mikrofonen eller om det var et "freak accident". Gutta på Marios viste en meget god service, og sendte nedover en ny strømforsyning på røde rappet.

Forresten; har noen funnet en hjemmeside for THX-audio?

Link to comment
Share on other sites

THX er et "generisk" merke som Marios selv har funnet på. Dette er laget av en av mange kinesiske fabrikker som lager mikrofoner i usannsynlige mengder, og lar forskjellige importører lage sine "egne" merker med mikker.

THX blir mye det samme som Hanssen Mikrofoner, JTS osv. Skulle ikke forundre meg om det kommer fra samme fabrikk, alt sammen :lol:

Dette er normalt gode mikrofoner, du får hva du betaler for, men langt mer enn for bare noen få år siden.

PS - En stor kinesisk mic-fabrikk har akkurat blitt tatt for å oversvømme markedet med 2-grads kopier av Røde NT-2, som går på ebay o.l. for en alt for billig penge. Man kan avsløre kopiene ved å skru ut printkortet, da vil man se "Behringer" tydelig (Behringer har ingenting med dette å gjøre). Miccene ser helt riktige ut på utsiden, men låter langt dårligere enn det de går for.

Og nei, THX Audio har INGENTING med Lucas og THX-systemet hans å gjøre! Personlig er jeg overrasket over at advokatene til hr. Lucas ikke alt har kastet seg over dette...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.