Web Analytics
Jump to content

Innspilling, hjelp!


martin B
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg har akkurat begynt med litt musikkinnspilling av låter som jeg lager selv, og jeg trenger litt hjelp her : )

Jeg har kjøpt M-Audio FastTrack Pro lydkortet, MT87 MK II mikrofon og der fulgte det med en preamp som heter TUBE MP.

det jeg sliter med da, er å velge programvare der jeg skal spille inn på, og hvordan jeg får til en bra lyd med el-gitaren, jeg har prøvd ut guitar rig 4, men det funka ikke, for jeg forstod det ikke helt.

Det jeg har gjort nå er å plugge inn elgitaren gjennom en enkel pedal (Metal Zone MT-2) og der får jeg en ganske "grei" distortion lyd..

Men jeg vil ha det bedre! for jeg har ikke noe reverb osv. så lyden blir ganske stygg, og resultatet av innspillingen blir veldig dårlig.

jeg tror gitaren henger littegrann etter da jeg spiller, tror dette skyldes latency.

jeg vet ikke helt om dette var noe bra forklart, men om dere forstod det, værsåsnill å hjelp en amatør med innspillingen sin! :)

Takker for svar!

Link to comment
Share on other sites

Først og fremst så kan jeg vel anbefale Cubase. Hold deg hvert fall langt unna Essentials versjonen av Pro Tools M-Powered.. Den er helt ubrukelig!

Guitar Rig funker fett, du må bare lære deg det. At du ikke forstår det i starten er greit nok, men ikke bare gi opp selvom!

Hvis du har en forsterker kan du jo prøve å mikke opp den med mikrofonen du har, og se hvordan resultatet blir da.

Link to comment
Share on other sites

men da jeg plugger i alt, også setter jeg på guitar rig og velger hva jeg skal "bruke", og finner en bra sound, så henger den liksom etter,, også er den en "clean" sound over den igjen hvis du skjønner..

Du må justere latency og mute ut direkte-monitoiringa fra lydkortet.

Link to comment
Share on other sites

der ja, da skal jeg vel justere den opp da? og hvor mye ca?

haha, er litt noob da skjønner du ;)

Du justere ned så mye som mulig. Hvor mye du kan justere ned uten at maskina kneler, kommer an på hvor kraftig maskina di er, men du må vel ned i under 10 ms. hvis det skal veære sånn nogenlunde levelig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.