Web Analytics
Jump to content

Nybegynnersanger o.l


rodriques
 Share

Recommended Posts

Heihå allemann!

Sitter med en nystemt og fin akustisk gitar i fanget og er klar for å bryte barrierer.

Har lenge vært på et veldig mediokert nivå hva angår gitarspillinga mi, og er begrensa til alle de vanlige grepene, veldig treigt fingerspill og de aller enkleste barregrepene. Det å bytte kjapt fra vanlig grep til barre går seint, og det å bytte fra f.eks F til C i barregrep går veldig sent. Ikke så mye det å gå nedover halsen, men å flytte hånda ned til en C altså.

Så jeg sitter her og lurer på hvilke sanger og eventuelt teknikker som ville gi meg rask progresjon. Jeg kan en rekke enkle sanger, sånn som Knockin on heavens door, Smells like teen spirit, Californication - RHCP, og noen enkelt-riff her og der. Hjelp mottas med stor takknemlighet!

Rd.

Link to comment
Share on other sites

Tja, for det første- hold deg til toneartene G, E D og A til å begynne med. Det er "fine" gitartonearter, ikke alle passer like bra på alle låter, men til sanger på fire-fem- akkorder, så funker for eksempel G veldig bra. Da blir det lite barré, og det er mange akkorder som man kan bruke mesteparten av strengene i.

Rytme er veldig viktig. Øv med metronom, "trommesett" hvis du har en daw eller noe slikt. "Strikk- gitarist- syndromet", der man varierer farten etter hvert som det er vanskelig eller lett det man spiller, er ikke veien å gå.

I det hele tatt, gjør det enkelt, og sats på å holde rytmen, og få de grepene du bruker til å klinge skikkelig i stedet for å øve på ting du ikke helt behersker.

Sangene du kan, er fine nybegynnersanger. Neste låt, som et forslag- øv inn Whiskey in the jar i G. Der er det en del standard bassganger og vendinger som er veldig greit å ha med seg. Videre kan den spilles i alt fra dyster "Metallica-stil", til lettbent kjapp pubversjon. Gir deg god mulighet til å variere tempo.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hei!

Noen enkle sanger å starte med er f.eks: I surrender - Saybia (Enkle grep, kul sang) Jenter - Di Derre, også veldig enkel. Hvis du trenger en enkel sang til fingerspill er jo Everybody hurts - REM, enkel og lett og lære! ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.