Web Analytics
Jump to content

Nybegynnersanger o.l


rodriques

Recommended Posts

Heihå allemann!

Sitter med en nystemt og fin akustisk gitar i fanget og er klar for å bryte barrierer.

Har lenge vært på et veldig mediokert nivå hva angår gitarspillinga mi, og er begrensa til alle de vanlige grepene, veldig treigt fingerspill og de aller enkleste barregrepene. Det å bytte kjapt fra vanlig grep til barre går seint, og det å bytte fra f.eks F til C i barregrep går veldig sent. Ikke så mye det å gå nedover halsen, men å flytte hånda ned til en C altså.

Så jeg sitter her og lurer på hvilke sanger og eventuelt teknikker som ville gi meg rask progresjon. Jeg kan en rekke enkle sanger, sånn som Knockin on heavens door, Smells like teen spirit, Californication - RHCP, og noen enkelt-riff her og der. Hjelp mottas med stor takknemlighet!

Rd.

Link to comment
Share on other sites

Tja, for det første- hold deg til toneartene G, E D og A til å begynne med. Det er "fine" gitartonearter, ikke alle passer like bra på alle låter, men til sanger på fire-fem- akkorder, så funker for eksempel G veldig bra. Da blir det lite barré, og det er mange akkorder som man kan bruke mesteparten av strengene i.

Rytme er veldig viktig. Øv med metronom, "trommesett" hvis du har en daw eller noe slikt. "Strikk- gitarist- syndromet", der man varierer farten etter hvert som det er vanskelig eller lett det man spiller, er ikke veien å gå.

I det hele tatt, gjør det enkelt, og sats på å holde rytmen, og få de grepene du bruker til å klinge skikkelig i stedet for å øve på ting du ikke helt behersker.

Sangene du kan, er fine nybegynnersanger. Neste låt, som et forslag- øv inn Whiskey in the jar i G. Der er det en del standard bassganger og vendinger som er veldig greit å ha med seg. Videre kan den spilles i alt fra dyster "Metallica-stil", til lettbent kjapp pubversjon. Gir deg god mulighet til å variere tempo.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hei!

Noen enkle sanger å starte med er f.eks: I surrender - Saybia (Enkle grep, kul sang) Jenter - Di Derre, også veldig enkel. Hvis du trenger en enkel sang til fingerspill er jo Everybody hurts - REM, enkel og lett og lære! ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.