Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Nybegynnersanger o.l


rodriques

Anbefalte innlegg

Heihå allemann!

Sitter med en nystemt og fin akustisk gitar i fanget og er klar for å bryte barrierer.

Har lenge vært på et veldig mediokert nivå hva angår gitarspillinga mi, og er begrensa til alle de vanlige grepene, veldig treigt fingerspill og de aller enkleste barregrepene. Det å bytte kjapt fra vanlig grep til barre går seint, og det å bytte fra f.eks F til C i barregrep går veldig sent. Ikke så mye det å gå nedover halsen, men å flytte hånda ned til en C altså.

Så jeg sitter her og lurer på hvilke sanger og eventuelt teknikker som ville gi meg rask progresjon. Jeg kan en rekke enkle sanger, sånn som Knockin on heavens door, Smells like teen spirit, Californication - RHCP, og noen enkelt-riff her og der. Hjelp mottas med stor takknemlighet!

Rd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, for det første- hold deg til toneartene G, E D og A til å begynne med. Det er "fine" gitartonearter, ikke alle passer like bra på alle låter, men til sanger på fire-fem- akkorder, så funker for eksempel G veldig bra. Da blir det lite barré, og det er mange akkorder som man kan bruke mesteparten av strengene i.

Rytme er veldig viktig. Øv med metronom, "trommesett" hvis du har en daw eller noe slikt. "Strikk- gitarist- syndromet", der man varierer farten etter hvert som det er vanskelig eller lett det man spiller, er ikke veien å gå.

I det hele tatt, gjør det enkelt, og sats på å holde rytmen, og få de grepene du bruker til å klinge skikkelig i stedet for å øve på ting du ikke helt behersker.

Sangene du kan, er fine nybegynnersanger. Neste låt, som et forslag- øv inn Whiskey in the jar i G. Der er det en del standard bassganger og vendinger som er veldig greit å ha med seg. Videre kan den spilles i alt fra dyster "Metallica-stil", til lettbent kjapp pubversjon. Gir deg god mulighet til å variere tempo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.