Web Analytics
Jump to content

Restaurere originallakk


Recommended Posts

Jeg har en gammel Framus som en eller annen gang har blit lakkert svart med noen tjukke lag av et eller annet matt svart. Noen steder på kroppen har den blitt slått av, slitt bort ol. og jeg kan se en lilla perlelakk-aktig farge. vil gjerne får fjernet den og best mulig få restauret lakken under. Burde jeg pusse? Kjemisk?

Noen forslag?

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Kjemisk er ikke veien å gå. Da har du ingen kontroll på hvor mye av lakken som forsvinner. Eneste jeg kan tenke meg er å pusse. Begynn med grovt til du har et tynt jevnt lag ny lakk på gitaren. Gå så over til svært fint og puss forsiktig til den gamle lakken kommer til syne. Dette må gjøres svært uniformt over hele kroppem. Når kun gammel lakk er igjen, tipper jeg du må våtpusse gitaren på nytt dersom den gamle klarlakken enda er der.

Link to comment
Share on other sites

Som kristoffereide allerede har sagt, så er det pussing som gjelder. Vær klar over at dette er en tålmodighets- og nøyaktighetsprøve av de sjeldne. Dette kommer til å ta utrolig mange timer! Det er jo mulig å gjøre det. Tenk på sånne som restaurerer gamle veggmalerier. De fjerner maling og får fram motivet under.

Link to comment
Share on other sites

Kjemisk eller kanskje varme ville muligens kunne fungert helt fint, problemet er bare at du ikke har noe godt område å teste på, hvor lakken kan ofres. Hvis grunnlakken har et tykt nok lag med klarlakk og den er av plast-typen, vil du kunne pusse ned, men det er ingen garanti for at dette vil bli vellykket. Perlemor/metallic lakk har en tendens til å være veldig vanskelig å redde hvis du pusser bort eksisterende klarlakk, også selv om du legger ny klarlakk på toppen dessverre, da den lett blir noe skjoldete. Men det er jo bare å prøve? Hvis du ikke kommer i mål har du jo i alle fall gjort grunnarbeidet for en ny lakkering i en penere farge.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Glemte skrive at låtene er lastet opp på InstaFaceTube kontoene mine… alle under navnet Jks Guitar Cave… om noen gidder følge så har jeg nettopp åpnet for flere følgere 🤪 Første søndag i advent: Let it Snow  
  • Tenkte spille sånn lett inn en ny julelåt hver søndag i advent… laget for morro en liten trailer på det…  
  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.