Web Analytics
Jump to content

Typer Fender P-bass


jonarve

Recommended Posts

Hei

Er i USA nå og har myst litt på basser i ulike butikker. Har kikket litt på p-bass. Ser det er en del som fører Fender P-bass Standard til 450 dollar. Antar at dette er en billig Mexico-variant? Vet dere om en form for oversikt over de ulike typene? Og... Noen som har erfaring med hvordan de mexico-produserte er i forhold til de som er amerikanske?

Link to comment
Share on other sites

*host*

Mexico bassene er helt kurante basser, de er lagd helt "standard" sånn at det er ikke noe dill med de, det du ser er det du får. (USA har graphite reinforcement rods i halsen, samt mye annet)

For å gå over utvalget av de forskjellige bassene, så synes jeg du skal titte innnom Fender.com, da det er mange forskjellige "typer" P basser (Signaturer, reissues, deluxe osv..) Men det er 3 STANDARD Precision basser, Mexico modelen du titter på, Highway one (Delene er lagd i USA og satt sammen i mexico, eller omvendt.) og USA bassen.. Likt for alle ettersom jeg har forstått det er halsprofil, treet i kroppen (Or, de lager de visst ikke i ask lenger..:() og kroppskonturene, Forskjellene kommer på elektronikk, farger, type finish osv.. Og så har vi Fender Japan, men det skal vi ikke bry oss om nå, hehe.

Uansett, Mexico bassene er heløt ypperlige instrumenter, og gjør jobben sin med helt standard lyd for instrumentet.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. Det svarte igrunn på det jeg lurte på. Tror jeg evt har lyst på en amerikansk en. Er noe med feelingen :)

Før jeg kikker i flere butikker. Hvor står det hvor de er produsert? Regner med at de skriver om det er produsert i mexico eller japan også?

Link to comment
Share on other sites

Kan si at da jeg skulle kjøpe ny bass var jeg ute etter en mexico versjon av J-Bass. Prøvde den, og den var.. bra osv.

Prøvde så å sammenlikne med en American Standard, og det var en ny verden. Mye mer lettspillt og bedre lyd, samt kvalitet. Gikk for USA selvom det var dobbel pris.

Men!

Kjøpte for ikke så lenge siden en amerikansk standard telecaster, og er kjempefornøyd med alt. Likt J-bassen er lyd, kvalitet og spillbarhet topp.

Kjøpte en mexico standard strat i dag (på grunn av tilbud på 4sound), og må si at første inntrykket var.. dårlig. lakkeringen på gitarenhalsen o.l. var "dårligere" og treverket var ikke like fint og så ut som lavere kvalitet.

Broen var feilinnstilt så den ble ustemt hele tiden.

Måtte åpne opp bakplaten for å fikse litt selv på fjærene og div., og etter litt tid fikk jeg den bedre. Nå er jeg veldig fornøyd.

Konklusjon.

Har du råd, og vil ha en topp bass med masse kvalitet på treverk, oppsett og lyd; kjøp USA standard.

Vil du ikke bruke mye penger, men forsatt ha en god gitar, som kanskje ikke er like god kvalitet, men god; gå for mexico.

Husk at begge deler er Fender, så du kan nesten ikke gjøre noe dumt her....

Edited by Axxis
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.