Web Analytics
Jump to content

"Alternativ" kobling, ikke rart bassen var litt..undelig.


jonta
 Share

Recommended Posts

I min Ibanez bass, med ettermonterte EMG's var OP jacken koblet litt "sært".

Signal kabelen var koblet til ring.

Minus kabelen fra batteri, var koblet sammen med skjerm (jord) kabelen i fra picupsa, til :blink: spiss.

Og brua var jordet til...jord............

Tross allt dette, funket den faktisk, ikke så værst heller.

Noen som kan tenke seg resultatet?

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Ingen forslag? (var kanskje ikke :blush: så innteresant dette....)

Ok, batteriet måtte skiftes annenhver måned, da det tappes kontenuerlig.

Endel støy når fingre berører strengene, da de var i direkte kontakt med signal(+)kabelen.

At signal og jord (+/-?) var byttet plass på signalet til forsterkeren tror jeg ikke hadde noe å si :unsure:

Link to comment
Share on other sites

På en måte er jo pluss og minusbetegnelsen misvisende når det gjelder gitarer, da det genereres vekselstrøm. Hvordan dette gir seg utslag i forhold til jording og forsterkere, kan jeg ikke noe om, så det skal jeg ikke kommentere, men hvis en eller annen elektronikkwiz kan skrive litt om det, vil jeg gjerne lære.

Tviler egentlig på om det blir mer støy en i en gitar hvis man kobler "feil"? Blir det forskjell på aktive og passive gitarer?

Link to comment
Share on other sites

Det stemmer. Det er fordi batteriet har fells jord med bassen, blant annet fordi at man bruker jack- kontakten som bryter for strømmen hvis det kobles riktig. :) Strømmen fra batteriet blir nok ikke med signalet inn i forsterkeren.

Jeg bare pirker jeg, alle snakker om pluss og minus i gitarer. Det samme gjelder høyttalere, selv om det egentlig er akkurat like misvisende der.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bare pirker jeg, alle snakker om pluss og minus i gitarer. Det samme gjelder høyttalere, selv om det egentlig er akkurat like misvisende der.

Jasså, det var nytt for meg. Så høyttaler kablene kan kobles helt tilfeldig, egentlig?

Men det står da +/- på terminalen på elementet.

Link to comment
Share on other sites

Det stemmer. Hvis man bare kobler likt, slipper man å koble høyttalere ut av fase. Høyttalere får også vekselstrøm, og vekselstrøm har ikke pluss og minus.

Det at de forskjellige fabrikantene ikke er helt enige i hva som er pluss og minus, er en liten utfordring hvis man for eksempel kobler opp to høyttalerpar av forskjellig fabrikat. Da kan man risikere at parene ikke er i fase, det har konsekvenser når det gjelder lyden man får, i første rekke dårligere bass.

Men tilbake til gitar og aktiv elektronikk- strømmen fra battriet er likestrøm, men forsyner elektronikken. Selv om vekselstrømmen fra pickupene og likestrømmen til elektronikken har felles jord, blir det to helt forskjellige ting, da likestrømmen kun brukes av elektronikken. Signalet ut fra gitaren er fortsatt vekselstrøm, og ikke noe av "batteristrømmen" er med i signalet, da pluss ikke er felles. :)

Signalet som en høyttaler får, er jo kun en veldig forsterket versjon av signalet gitaren gir fra seg, altså vekselstrøm.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.