Web Analytics
Jump to content

Z.Cat Triverb - en liten anmeldelse


fuzz-mullah
 Share

Recommended Posts

Av og til kommer man over produsenter man aldri har hørt om, og jeg tenkte derfor jeg skulle skrive en liten snutt om erfaringen med en reverb-pedal fra Z.Cat

Z.Cat-pedalene bygges for hånd i Riga, av en veldig hyggelig fyr som heter Vlad. De produserer ulike typer pedaler, og samtlige er true bypass. Noe som er ganske fiffig er at f.eks. både delay- og tremolo-pedalene har innebygd reverb i tillegg til hovedeffekten. For de som er ute etter en digital delay og kun vil ha en moderat reverb i tillegg er det veldig praktisk og billig å ha begge effektene i en og samme pedal.

Lyd: Som de fleste andre reverb-pedaler er også denne digital. Reverben dannes ved å sette sammen en serie av mange korte ekkoer (eller delays som vi sier på godt norsk...), noe som medfører at du kan oppleve chorus-effekt på lyden hvis du skrur opp reverben. På enkelttoner kan dette høres riktig fint ut, men det er ikke alltid ønskelig ved bruk av akkorder. Man kan imidlertid bli litt lurt av hva man hører; dersom man bruker veldig mye reverb blir det fort grøtete og udefinert. Bruker man imidlertid reverb-effekten mer sparsomt er lyden veldig ok. Jeg bruker en veldig svak reverb-effekt, kun for å gi litt mer liv til en amp uten innebygd reverb. Triverb-pedalen har innstilling for tre ulike romstørrelser samt justering av pre-decay og demping, så det er ikke vanskelig å skru seg fram til en fin romklang.

Byggekvalitet: Veldig bra. Her snakker vi metallchassis og komponenter av god kvalitet. Du trenger ikke være redd for å trampe i stykker en pedal fra Z.Cat

Produsentens service-innstilling: Ikke noe å klage på her. Vlad svarer raskt på henvendelser, og etter at du har betalt paypal-fakturaen du får i mailboksen sender han pedalen etter en par dager (må vel skrus sammen først). Postgangen fra Riga til Norge tar ca 3 dager, så det er heller ikke noe problem.

Pris: En håndbygd reverb-pedal til under 700 kroner er et røverkjøp! Bør vel også nevne at på pakken jeg fikk var verdien satt lavt nok (20 euro) til at det ikke var fortolling.

Dersom man går opp i pris får man gjerne bedre pedaler (selv om nyansene i lydkvalitet kan være små, og ikke minst; subjektive), men hvis vi sammenligner med Behringer og andre billigmerker er Z.Cat et langt bedre alternativ. Ikke minst pga byggekvaliteten, men også fordi lydkvaliteten etter min mening ligger noen hakk over.

post-5922-126557600098_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.