Web Analytics
Jump to content

Z.Cat Triverb - en liten anmeldelse


fuzz-mullah
 Share

Recommended Posts

Av og til kommer man over produsenter man aldri har hørt om, og jeg tenkte derfor jeg skulle skrive en liten snutt om erfaringen med en reverb-pedal fra Z.Cat

Z.Cat-pedalene bygges for hånd i Riga, av en veldig hyggelig fyr som heter Vlad. De produserer ulike typer pedaler, og samtlige er true bypass. Noe som er ganske fiffig er at f.eks. både delay- og tremolo-pedalene har innebygd reverb i tillegg til hovedeffekten. For de som er ute etter en digital delay og kun vil ha en moderat reverb i tillegg er det veldig praktisk og billig å ha begge effektene i en og samme pedal.

Lyd: Som de fleste andre reverb-pedaler er også denne digital. Reverben dannes ved å sette sammen en serie av mange korte ekkoer (eller delays som vi sier på godt norsk...), noe som medfører at du kan oppleve chorus-effekt på lyden hvis du skrur opp reverben. På enkelttoner kan dette høres riktig fint ut, men det er ikke alltid ønskelig ved bruk av akkorder. Man kan imidlertid bli litt lurt av hva man hører; dersom man bruker veldig mye reverb blir det fort grøtete og udefinert. Bruker man imidlertid reverb-effekten mer sparsomt er lyden veldig ok. Jeg bruker en veldig svak reverb-effekt, kun for å gi litt mer liv til en amp uten innebygd reverb. Triverb-pedalen har innstilling for tre ulike romstørrelser samt justering av pre-decay og demping, så det er ikke vanskelig å skru seg fram til en fin romklang.

Byggekvalitet: Veldig bra. Her snakker vi metallchassis og komponenter av god kvalitet. Du trenger ikke være redd for å trampe i stykker en pedal fra Z.Cat

Produsentens service-innstilling: Ikke noe å klage på her. Vlad svarer raskt på henvendelser, og etter at du har betalt paypal-fakturaen du får i mailboksen sender han pedalen etter en par dager (må vel skrus sammen først). Postgangen fra Riga til Norge tar ca 3 dager, så det er heller ikke noe problem.

Pris: En håndbygd reverb-pedal til under 700 kroner er et røverkjøp! Bør vel også nevne at på pakken jeg fikk var verdien satt lavt nok (20 euro) til at det ikke var fortolling.

Dersom man går opp i pris får man gjerne bedre pedaler (selv om nyansene i lydkvalitet kan være små, og ikke minst; subjektive), men hvis vi sammenligner med Behringer og andre billigmerker er Z.Cat et langt bedre alternativ. Ikke minst pga byggekvaliteten, men også fordi lydkvaliteten etter min mening ligger noen hakk over.

post-5922-126557600098_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.