Web Analytics
Jump to content

Z.Cat Triverb - en liten anmeldelse


fuzz-mullah

Recommended Posts

Av og til kommer man over produsenter man aldri har hørt om, og jeg tenkte derfor jeg skulle skrive en liten snutt om erfaringen med en reverb-pedal fra Z.Cat

Z.Cat-pedalene bygges for hånd i Riga, av en veldig hyggelig fyr som heter Vlad. De produserer ulike typer pedaler, og samtlige er true bypass. Noe som er ganske fiffig er at f.eks. både delay- og tremolo-pedalene har innebygd reverb i tillegg til hovedeffekten. For de som er ute etter en digital delay og kun vil ha en moderat reverb i tillegg er det veldig praktisk og billig å ha begge effektene i en og samme pedal.

Lyd: Som de fleste andre reverb-pedaler er også denne digital. Reverben dannes ved å sette sammen en serie av mange korte ekkoer (eller delays som vi sier på godt norsk...), noe som medfører at du kan oppleve chorus-effekt på lyden hvis du skrur opp reverben. På enkelttoner kan dette høres riktig fint ut, men det er ikke alltid ønskelig ved bruk av akkorder. Man kan imidlertid bli litt lurt av hva man hører; dersom man bruker veldig mye reverb blir det fort grøtete og udefinert. Bruker man imidlertid reverb-effekten mer sparsomt er lyden veldig ok. Jeg bruker en veldig svak reverb-effekt, kun for å gi litt mer liv til en amp uten innebygd reverb. Triverb-pedalen har innstilling for tre ulike romstørrelser samt justering av pre-decay og demping, så det er ikke vanskelig å skru seg fram til en fin romklang.

Byggekvalitet: Veldig bra. Her snakker vi metallchassis og komponenter av god kvalitet. Du trenger ikke være redd for å trampe i stykker en pedal fra Z.Cat

Produsentens service-innstilling: Ikke noe å klage på her. Vlad svarer raskt på henvendelser, og etter at du har betalt paypal-fakturaen du får i mailboksen sender han pedalen etter en par dager (må vel skrus sammen først). Postgangen fra Riga til Norge tar ca 3 dager, så det er heller ikke noe problem.

Pris: En håndbygd reverb-pedal til under 700 kroner er et røverkjøp! Bør vel også nevne at på pakken jeg fikk var verdien satt lavt nok (20 euro) til at det ikke var fortolling.

Dersom man går opp i pris får man gjerne bedre pedaler (selv om nyansene i lydkvalitet kan være små, og ikke minst; subjektive), men hvis vi sammenligner med Behringer og andre billigmerker er Z.Cat et langt bedre alternativ. Ikke minst pga byggekvaliteten, men også fordi lydkvaliteten etter min mening ligger noen hakk over.

post-5922-126557600098_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.