Web Analytics
Jump to content

Hvilken synth plugginn bruker du?


huskerikke
 Share

Recommended Posts

Hvilken software synth bruker du når spiller inn?

Hva liker du med den?

Hva liker du ikke med den?

Hvilken musikksjanger benytter du den med?

Favoritt keyboardlydene som ligger mitt hjerte absolutt nærmest er B3 og Eddie Jobson's sololyder (inkl el.fiolinen) fra UK prosjektet.

Men i forsøk på å utvide horisonten litt har jeg tittet på Zebra 2.5 og Alchemy. Noen som har egen erfaing med disse? Fasinasjonen for disse kom etter å ha sett instruksjonsvideoene til u-he om osilatorene til Zebra. Jeg er ikke intresert i electronika, rave, rap eller den type sjangere så jeg lurer egentlig på om disse synthene muligens er helt skivebom for classic rock, pop, fusion, funk sjanger?

Link to comment
Share on other sites

I den grad jeg har brukt synthlyder, har jeg brukt hardwaresynhter. Jeg har en tvilsom fortid som synthfreak, og har en neve med gammelt utstyr som jeg kjenner godt. I det siste har jeg vel tydd til Ensoniq- boksene mine. Det er mye fin lyd der fortsatt. Det er jo så mye artige filtereffekter man kan bruke på lyden etterpå, hvis man ønsker.

Ellers har jeg også eksperimentert med å filtere gitarlyd i alle mulige retninger. Sustainergitaren er nyttig der, da den lager sinusaktige toner som er så lange som det man trenger. Og litt til. Husker jeg ikke feil, lager Ohmicide noen hårreisende plugins jeg har skrudd meg totalt bort i.

Det jeg har brukt av softsynths, begrenser seg egentlig til det som følger med Cubase, samt mer orkesterbaserte biblioteker fra EastWest.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Miroslav Philharmonik fra IK Multimedia (jeg er den eneste jeg vet om som kjøper software), og er sykt fornøyd! Nå har jeg nettopp gått over til Pro Tools og fikk med noen gode synther der, men har ikke sjekket de så mye ut enda (bare litt småtulling).

EDIT: Dette er vel ikke en synth i og for seg.... ?

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

Jeg hører deg Castor. Jeg har et par 10 tals U med gamle samplere og playere med mer eller mindre gode sythmotorer.

Har bestillt meg en i7 laptop med 17" skjerm så jeg planlegger flytte mer av den "kreative" prosessen ut av lydhulen og ned i stua sammen med familien.

Ser u-he har rykte på seg til å ha et godt øre. Zebra ser ut til å få gode skussmål når det gjelder varm organisk lyd. Og det er nettop det jeg opplever med lyden til Jobson.

Kristoffer, er den Miroslav Philharmonik pakken for salg? ^_^

Link to comment
Share on other sites

Bruker et helt lass med synther, noen mer enn andre:

korg ms-20 og polysix fra legacy collection

Arturia minimoog V

spectrasonics athmosphere og trillian

refx nexus

ohmforce sine synther

rob papen albino og predator

stort sett, og det er kun synthlyder

lounge lizard er rhodesen

pianoteq er pianoet

Link to comment
Share on other sites

Det dukker alltid opp nye sampleplayere jeg ikke har hørt om før så bare fyr løs.

Men jeg er primært interesert i info om rene synther da jeg ønsker investere penger og tid i en skikkelig sw synth med god lyd og ikke bare funsksjoner. Ser de aller fleste produsentene deler produktene sine opp i mindre enheter slik som Rob Papen med ulike og enklere brukerinterface. Ser at også u-he har startet det arbeidet selv. Sikkert en fin måte å samle inn mer penger, men det er ikke utenkelig det samtidig kan gi et enklere instrument som da også oppleves som bedre til mer dedikerte oppgaver?

Update mens jeg skriver her: Fikk mail av Urs Heckmann. Han virker være en kul fyr. Bl.a. så har han ikke tatt seg betalt for oppdateringe de site 5 årene. Og han har en filosofi at trofaste kunder skal belønnes så når han tar seg betalt får man rabtatt jo eldre versjon man har lisens på :) I forbindelse med evt 64bit problematikk fikk jeg beskjed at demoversjonen man laster ned ER fullversjon og man aktiverer allerede installert pakke ved kjøp av lisens. Så virker demoverson så virker det på gjeldene system. Demoversjon begynner spille tonene ceb(random)a etter 10 minutter så må man starte synthen på nytt.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal ha én synth skal du ha korg ms-20

kjøp korg legacy collection så får du den og polysix, begge veldig gode

ekte synth, ikke noen sampleplayer

ELLER så kjøper du spectrasonics omnisphere - den er litt hybrid, mye samples men mye syntese også. vanvittig lydspekter

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.