Web Analytics
Jump to content

Hvilken synth plugginn bruker du?


huskerikke
 Share

Recommended Posts

Hvilken software synth bruker du når spiller inn?

Hva liker du med den?

Hva liker du ikke med den?

Hvilken musikksjanger benytter du den med?

Favoritt keyboardlydene som ligger mitt hjerte absolutt nærmest er B3 og Eddie Jobson's sololyder (inkl el.fiolinen) fra UK prosjektet.

Men i forsøk på å utvide horisonten litt har jeg tittet på Zebra 2.5 og Alchemy. Noen som har egen erfaing med disse? Fasinasjonen for disse kom etter å ha sett instruksjonsvideoene til u-he om osilatorene til Zebra. Jeg er ikke intresert i electronika, rave, rap eller den type sjangere så jeg lurer egentlig på om disse synthene muligens er helt skivebom for classic rock, pop, fusion, funk sjanger?

Link to comment
Share on other sites

I den grad jeg har brukt synthlyder, har jeg brukt hardwaresynhter. Jeg har en tvilsom fortid som synthfreak, og har en neve med gammelt utstyr som jeg kjenner godt. I det siste har jeg vel tydd til Ensoniq- boksene mine. Det er mye fin lyd der fortsatt. Det er jo så mye artige filtereffekter man kan bruke på lyden etterpå, hvis man ønsker.

Ellers har jeg også eksperimentert med å filtere gitarlyd i alle mulige retninger. Sustainergitaren er nyttig der, da den lager sinusaktige toner som er så lange som det man trenger. Og litt til. Husker jeg ikke feil, lager Ohmicide noen hårreisende plugins jeg har skrudd meg totalt bort i.

Det jeg har brukt av softsynths, begrenser seg egentlig til det som følger med Cubase, samt mer orkesterbaserte biblioteker fra EastWest.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Miroslav Philharmonik fra IK Multimedia (jeg er den eneste jeg vet om som kjøper software), og er sykt fornøyd! Nå har jeg nettopp gått over til Pro Tools og fikk med noen gode synther der, men har ikke sjekket de så mye ut enda (bare litt småtulling).

EDIT: Dette er vel ikke en synth i og for seg.... ?

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

Jeg hører deg Castor. Jeg har et par 10 tals U med gamle samplere og playere med mer eller mindre gode sythmotorer.

Har bestillt meg en i7 laptop med 17" skjerm så jeg planlegger flytte mer av den "kreative" prosessen ut av lydhulen og ned i stua sammen med familien.

Ser u-he har rykte på seg til å ha et godt øre. Zebra ser ut til å få gode skussmål når det gjelder varm organisk lyd. Og det er nettop det jeg opplever med lyden til Jobson.

Kristoffer, er den Miroslav Philharmonik pakken for salg? ^_^

Link to comment
Share on other sites

Bruker et helt lass med synther, noen mer enn andre:

korg ms-20 og polysix fra legacy collection

Arturia minimoog V

spectrasonics athmosphere og trillian

refx nexus

ohmforce sine synther

rob papen albino og predator

stort sett, og det er kun synthlyder

lounge lizard er rhodesen

pianoteq er pianoet

Link to comment
Share on other sites

Det dukker alltid opp nye sampleplayere jeg ikke har hørt om før så bare fyr løs.

Men jeg er primært interesert i info om rene synther da jeg ønsker investere penger og tid i en skikkelig sw synth med god lyd og ikke bare funsksjoner. Ser de aller fleste produsentene deler produktene sine opp i mindre enheter slik som Rob Papen med ulike og enklere brukerinterface. Ser at også u-he har startet det arbeidet selv. Sikkert en fin måte å samle inn mer penger, men det er ikke utenkelig det samtidig kan gi et enklere instrument som da også oppleves som bedre til mer dedikerte oppgaver?

Update mens jeg skriver her: Fikk mail av Urs Heckmann. Han virker være en kul fyr. Bl.a. så har han ikke tatt seg betalt for oppdateringe de site 5 årene. Og han har en filosofi at trofaste kunder skal belønnes så når han tar seg betalt får man rabtatt jo eldre versjon man har lisens på :) I forbindelse med evt 64bit problematikk fikk jeg beskjed at demoversjonen man laster ned ER fullversjon og man aktiverer allerede installert pakke ved kjøp av lisens. Så virker demoverson så virker det på gjeldene system. Demoversjon begynner spille tonene ceb(random)a etter 10 minutter så må man starte synthen på nytt.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal ha én synth skal du ha korg ms-20

kjøp korg legacy collection så får du den og polysix, begge veldig gode

ekte synth, ikke noen sampleplayer

ELLER så kjøper du spectrasonics omnisphere - den er litt hybrid, mye samples men mye syntese også. vanvittig lydspekter

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har de akustiske alltid i kasse med en Boveda pose i kassen. Funker fjell.
  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.