Web Analytics
Jump to content

Pickup problemer!


Recommended Posts

Heisann!

Jeg har en Ibanez 7strenger fra RG serien, og har litt trøbbel med den ene pickupen. Mikrofonen som står i bridgen lyder så tynnt og rart, akkurat som når volumet på gitaren er skrudd ned. Hva kan forårsake dette? Neckpickupen funker som bare fjell, mens bridgen er tynn og mangler gain. Har ikke noe særlig erfaring med gitarelektronikk, men er det noe jeg kan reparere selv? - og i tilfelle hvordan?

Link to comment
Share on other sites

Det er veldig sjelden at selve pickupen tar kvelden (dog jeg har vært borte i det noen ganger også). Sjekk alle loddinger inne i gitaren. For å være helt sikker på om det er pickup eller noe annet kan du lodde rett fra pickupen til jack inntaket - og teste hvordan det høres ut da.

Men først kanskje sjekk avstanden fra pickup til strengene. Om det blir for stor avstand vil signalet bli vesentlig svakere.

Link to comment
Share on other sites

Hvis dette er noe som er plutselig oppstått, som har fungert før er det nok en vikling på mikrofonen som er brutt eller et pot. En vikling som er brutt kan fort bli dyrt å reparere, dog tvilsomt dyrere enn en ny. Et det en pot kan det enkelt sjekkes ved å kortslutte luggene (høyre og venstre side) til viskeren (den i midten) en etter den andre og se om signalet blir som normalt igjen. Dette må du gjøre på alle potene

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.