Web Analytics
Jump to content

Spørsmål om lydkort


Recommended Posts

Hei

Kjøpte meg et M-Audio Fast Track USB lydkort i dag. Jeg har tenkt å koble til en mikrofon til det og mikke opp forsterkeren min, og det står at lydkortet har preamp. Betyr det at det også har phantom power, sånn at jeg kan bruke kondensmikrofon?

Kanskje rart spørsmål, men jeg er ganske så ny til dette, hehe.

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Hvis du har det vanlige fast track usb har du ikke +48V phantom power, og kan da ikke bruke kondensatormikrofon uten en ekstra forforsterker eller strømforsyning. Phantom power står alltid merket med en knapp eller bryter og +48V.

Til oppmikking av forsterkeren din ville jeg forresten brukt en Shure SM57 som utgangspunkt hvis du er ute etter en allsidig løsning (denne er dynamisk og trenger ikke phantom power). Den er bransjestandard for live-oppmikking av forsterkere og jeg bruker den ofte i mitt studio. Litt avhengig av forsterker og akustikk kan det være lurt å ha SM57 så nærme høytalerelementet som mulig (ca 5-10cm) som et utgangspunkt og justere derfra til du får lyden du ønsker (bruk headphones for å sjekke lyd mens du plasserer mik). Bruk relativt lite gain på forforsterkeren (preamp) for å unngå å legge til støy på opptaket. Husk at hvis det lyser eller blinker på "clip" på enten hardware eller software står volumet for høyt, og du må redusere gain på forforsterkeren i lydkortet (hvis gain på den står på laveste nivå kan du flytte mikrofonen lengre fra. Noen mikrofoner og forforsterker har også en -20dB pad som demper lyden slik at du unngår "clipping", men ikke utstyret nevnt ovenfor. Lykke til, og bare si ifra hvis du lurer på mer! :D

Edit:

Så nå at m-audio bruker betegnelsen "peak" i stedet for "clip" (som forsåvidt er teit da "clip" er et mye mer beskrivende ord, men det skal jeg ikke blande meg opp i). Poenget er at det betyr det samme hvis du blir i tvil. ;)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.