Web Analytics
Jump to content

Spørsmål om lydkort


Recommended Posts

Hei

Kjøpte meg et M-Audio Fast Track USB lydkort i dag. Jeg har tenkt å koble til en mikrofon til det og mikke opp forsterkeren min, og det står at lydkortet har preamp. Betyr det at det også har phantom power, sånn at jeg kan bruke kondensmikrofon?

Kanskje rart spørsmål, men jeg er ganske så ny til dette, hehe.

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Hvis du har det vanlige fast track usb har du ikke +48V phantom power, og kan da ikke bruke kondensatormikrofon uten en ekstra forforsterker eller strømforsyning. Phantom power står alltid merket med en knapp eller bryter og +48V.

Til oppmikking av forsterkeren din ville jeg forresten brukt en Shure SM57 som utgangspunkt hvis du er ute etter en allsidig løsning (denne er dynamisk og trenger ikke phantom power). Den er bransjestandard for live-oppmikking av forsterkere og jeg bruker den ofte i mitt studio. Litt avhengig av forsterker og akustikk kan det være lurt å ha SM57 så nærme høytalerelementet som mulig (ca 5-10cm) som et utgangspunkt og justere derfra til du får lyden du ønsker (bruk headphones for å sjekke lyd mens du plasserer mik). Bruk relativt lite gain på forforsterkeren (preamp) for å unngå å legge til støy på opptaket. Husk at hvis det lyser eller blinker på "clip" på enten hardware eller software står volumet for høyt, og du må redusere gain på forforsterkeren i lydkortet (hvis gain på den står på laveste nivå kan du flytte mikrofonen lengre fra. Noen mikrofoner og forforsterker har også en -20dB pad som demper lyden slik at du unngår "clipping", men ikke utstyret nevnt ovenfor. Lykke til, og bare si ifra hvis du lurer på mer! :D

Edit:

Så nå at m-audio bruker betegnelsen "peak" i stedet for "clip" (som forsåvidt er teit da "clip" er et mye mer beskrivende ord, men det skal jeg ikke blande meg opp i). Poenget er at det betyr det samme hvis du blir i tvil. ;)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.