Web Analytics
Jump to content

Strengesett til 12-strenger akkustisk?


Balthazar
 Share

Recommended Posts

Hei

Jeg har en gammel 12-strenger akkustisk som jeg skulle skiftet strenger til. Jeg har kjøpt den brukt, og aner ikke hva slags strenger det er på den. Det er selvfølgelig stålstrenger. De fire tykkeste strengeparene består av en tykk og en tynn streng. De to tynneste består av to like tykke strenger. Gitaren heter Ibanez Performance.

Spørsmålet er altså hva slags strengetykkelser/sett jeg skal kjøpe? Jeg spiller lite akustisk, så jeg har ikke noen annen referanse, men tenker det er greit å ligge ca. midt i løypa hva tykkelse angår.

Gitaren er nå totalt ustemt (ubrukt i mange år), så hvordan stemmer man en 12-strenger?

[EDIT: redigerte litt for å klargjøre spørsmålet]

Edited by Balthazar
Link to comment
Share on other sites

De fire tykkeste strengeparene består av en tykk og en tynn streng. (De fire øverste er E,A,D og G, der de tynne strengene er en oktav høyere.) De to tynneste består av to like tykke strenger. (H og E er to par med strenger der hvert par er stemt helt likt.)

Beklager, men det er litt vanskelig å forklare..

Om du ikke kan å stemme kan du kjøpe deg en stemmemaskin.

http://www.get-tuned.com/12_string_guitar_tuner.php

Edited by TheGibsonMan
Link to comment
Share on other sites

De fire tykkeste strengeparene består av en tykk og en tynn streng. (De fire øverste er E,A,D og G, der de tynne strengene er en oktav høyere.) De to tynneste består av to like tykke strenger. (H og E er to par med strenger der hvert par er stemt helt likt.)

Beklager, men det er litt vanskelig å forklare..

Om du ikke kan å stemme kan du kjøpe deg en stemmemaskin.

http://www.get-tuned.com/12_string_guitar_tuner.php

Hmmm... det ble jo krystallklart det! Jeg kan stemme, var bare usikker på om det var som du beskrev eller ikke. Det var det jeg gjetta.

Hovedgrunnen til å spørre var at jeg lurte på hva slags strengetykkelser jeg trenger for de fire "spesielle" strengene (de som er en oktav lysere enn hovedstrengen). Men nå ser jeg at det finnes egne sett for tolv strengers. Kanskje jeg skal gå for et sånt.

Edited by Balthazar
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg ville gått for D'addario sine 12-strengers sett (EJ38). Bruker dem selv på min 12-strenger og er veldig fornøyd.

Der står også hver eneste strengetykkelse på baksiden

Tykkelsen er som følger på EJ38 (fra lyseste streng):

.010, .010, .014 .014, .023, .008, .030, .012, .039, .018, .047, .027

De strengene får du kjøpt løst i alle musikkbutikker med et ok strengeutvalg, og da trenger du ikke å bytte alle når en streng (vanligvis .008 og .0018 på min) ryker.

Og stemmingen har du jo funnet ut av, men kort fortalt er det jo oktaver på de 4 mørkeste strengeparrene (Mørk E + E en oktav over, mørk A + A en oktav over etc), mens de 2 lyseste strengeparrene klinger i samme tone i samme oktav. Elektronisk gitarstemmer er absolutt å anbefale på 12-strenger bare for å spare tid. 199kr for en stemmer er lite hvis du stemmer gitaren din 2 ganger i uka og sparer 3 minutter på det hver gang (ihvertfall i min bok). :D

Mvh

Morten Larsen

Backstage Musikk

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.