Web Analytics
Jump to content

Strengesett til 12-strenger akkustisk?


Balthazar

Recommended Posts

Hei

Jeg har en gammel 12-strenger akkustisk som jeg skulle skiftet strenger til. Jeg har kjøpt den brukt, og aner ikke hva slags strenger det er på den. Det er selvfølgelig stålstrenger. De fire tykkeste strengeparene består av en tykk og en tynn streng. De to tynneste består av to like tykke strenger. Gitaren heter Ibanez Performance.

Spørsmålet er altså hva slags strengetykkelser/sett jeg skal kjøpe? Jeg spiller lite akustisk, så jeg har ikke noen annen referanse, men tenker det er greit å ligge ca. midt i løypa hva tykkelse angår.

Gitaren er nå totalt ustemt (ubrukt i mange år), så hvordan stemmer man en 12-strenger?

[EDIT: redigerte litt for å klargjøre spørsmålet]

Edited by Balthazar
Link to comment
Share on other sites

De fire tykkeste strengeparene består av en tykk og en tynn streng. (De fire øverste er E,A,D og G, der de tynne strengene er en oktav høyere.) De to tynneste består av to like tykke strenger. (H og E er to par med strenger der hvert par er stemt helt likt.)

Beklager, men det er litt vanskelig å forklare..

Om du ikke kan å stemme kan du kjøpe deg en stemmemaskin.

http://www.get-tuned.com/12_string_guitar_tuner.php

Edited by TheGibsonMan
Link to comment
Share on other sites

De fire tykkeste strengeparene består av en tykk og en tynn streng. (De fire øverste er E,A,D og G, der de tynne strengene er en oktav høyere.) De to tynneste består av to like tykke strenger. (H og E er to par med strenger der hvert par er stemt helt likt.)

Beklager, men det er litt vanskelig å forklare..

Om du ikke kan å stemme kan du kjøpe deg en stemmemaskin.

http://www.get-tuned.com/12_string_guitar_tuner.php

Hmmm... det ble jo krystallklart det! Jeg kan stemme, var bare usikker på om det var som du beskrev eller ikke. Det var det jeg gjetta.

Hovedgrunnen til å spørre var at jeg lurte på hva slags strengetykkelser jeg trenger for de fire "spesielle" strengene (de som er en oktav lysere enn hovedstrengen). Men nå ser jeg at det finnes egne sett for tolv strengers. Kanskje jeg skal gå for et sånt.

Edited by Balthazar
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg ville gått for D'addario sine 12-strengers sett (EJ38). Bruker dem selv på min 12-strenger og er veldig fornøyd.

Der står også hver eneste strengetykkelse på baksiden

Tykkelsen er som følger på EJ38 (fra lyseste streng):

.010, .010, .014 .014, .023, .008, .030, .012, .039, .018, .047, .027

De strengene får du kjøpt løst i alle musikkbutikker med et ok strengeutvalg, og da trenger du ikke å bytte alle når en streng (vanligvis .008 og .0018 på min) ryker.

Og stemmingen har du jo funnet ut av, men kort fortalt er det jo oktaver på de 4 mørkeste strengeparrene (Mørk E + E en oktav over, mørk A + A en oktav over etc), mens de 2 lyseste strengeparrene klinger i samme tone i samme oktav. Elektronisk gitarstemmer er absolutt å anbefale på 12-strenger bare for å spare tid. 199kr for en stemmer er lite hvis du stemmer gitaren din 2 ganger i uka og sparer 3 minutter på det hver gang (ihvertfall i min bok). :D

Mvh

Morten Larsen

Backstage Musikk

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.