Web Analytics
Jump to content

[Bass] Trenger litt hjelp/tips


AXL
 Share

Recommended Posts

Jeg har ikke rørt fretlessen min så ofte de siste årene. Litt av problemet er at jeg ikke liker lyden eller oppsettet på den så veldig godt. Jeg tror første skritt i riktig retning er å bytte strenger. Jeg har flats (Roto tror jeg) på den nå, og denne bassen kler ikke flats spessielt godt. De låter for dødt, i tillegg er de altfor tykke for meg som vanligvis spiller 4str med relativt tynne strenger (denne har 5). Bør jeg behandle gripebrettet med noe (epoxy??) før jeg setter på rounds? Jeg får i såfall en proff til å gjøre det tror jeg.

**eventuelle alternativer til rounds eller flatwounds???** Jeg er åpen for forslag. Må komme som 5str, være tynne og ha tilnærmet lik lyd som roundwounds.

Andre issues jeg har med denne bassen:

*Oppsettet er forferdelig, strengene er for høye, halsen er for rett, og intonasjonen er ujevn fra streng til streng. Dette skal jeg klare å fikse selv tror jeg.

*Den eier ikke sustain. Særlig ikke H-strengen. Håper nye strenger hjelper, hvis ikke trengs det kreative forslag. Fatfinger? Bytte stolen? Er ikke så glad i den uansett. Lett å justere da.

*Det er alltid litt støy hvis jeg kommer borti pickupen (MM-type), uansett innstilling. Burde jeg få noen til å se på elektronikken? Jeg har litt lyst til å sette på en 'ramp', denne bassen skriker Gary Willis :lol:

*Tilbake til elektronikken. Trebånds EQ er ikke noe for meg. Det frister litt å evt. bytte pickup i samme slengen, kanskje til Nordstrand eller Duncan... gidder selvfølgelig ikke det hvis nye strenger hjelper betraktelig.

Sorry for lang og uoversiktelig post. Setter stor pris på innspill!

Link to comment
Share on other sites

Bilde av bassen? :)

Jeg bruker DR HiBeams 40-60-80-100-120 på mine fretless-basser.

Før du begynner å endre på pickuper og elektronikk osv, så sørg for at instrumentet er skikkelig satt opp og ordentlig justert.

Hadde du bodd her i nærheten kunne du kommet innom en tur :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker DR HiBeams 40-60-80-100-120 på mine fretless-basser.

Høres perfekt ut, de jeg har nå er 45-65-85-105-130. Blir litt i meste laget. Men er ikke HiBeams av stål? Siden noen mener det sliter ekstra på båndene, er det ikke litt brutalt på fretless?

D'Addario-settet jeg bruker på 4str (45-100) har desverre også 130 h-streng.

Link to comment
Share on other sites

Vitsen er like god den!!! Ingen som ser at det der er en Aria!!! :-)

Er det et ibenholt eller ebonol gripebrett? Da trenger du ikke bekymre deg for rounds. Dessuten er HiBeamsene ganske myke til å være rounds. Det er ingen ting å være redd for.

Når det gjelder oppsettet, så er det ikke så farlig om halsen er rett. Senk strengene litt og litt til det begynner å klirre. Sjekk ut om det klirrer jevnt hele veien eller om det klirrer mer øverst eller nederst på halsen. Det er en god pekepinn på hvordan halsen er. Den skal helst klirre jevnt hele veien. Klirrer det på midten er det mest sannsynlig at du har "bakover bøy", og klirrer det oppe og/eller nede har du for mye forover bøy.

At elektronikken støyer litt er ikke så uvanlig og heller ikke kritisk. Er det passiv elektronikk? Sjekk jordingen i tilfelle. Det skal ikke alltid så mye til. Dersom du ikke får jordet godt nok på stolen blir det gjerne støy når du er borti mikrofonen. Det du kan gjøre er at du løsner stolen (kan gjøres mens du likevel skifter strenger) og pusser med sandpapir slik at du får god kontakt metall mot metall på stolen. Noen ganger kan det at stolen er kromet være nok til at du får litt "ullen" kontakt, og dermed støy når du er borti polene på micen.

Du kan også bruke kobberteip og isolere hele kontrollrommet. Det beste er da om du setter en jordingskobling rett i skjermingen og kobler all jordingen dit. Men det er litt styr med det,... men husk ihvertfall på å jorde skjermingen om du beslutter å gjennomføre det. Og det ville selvsagt vært best å jorde ALT, inkludert pickup-utsparingen.

Når du har gjort dette, og forhåpentligvis fått bassen til å låte som du vil tørt (altså med bedre strenger og "riktig" oppsett og uten jordingsstøy), så gir du elektronikken en ny sjanse. Dersom det låter bra tørt men ikke som du ønsker det elektronisk, så prøver du med en god forsterker med en god EQ på. Lek med de forskjellige innstillingene. Dersom du fortsatt ikke får noen god lyd, kan det lønne seg med en ny mic. Dersom du nå får noe du liker, kan du prøve med en preamp i bassen.

Dersom den tørre lyden ikke er som du vil ha den..... så selger du den og kjøper deg en bedre bass. :-)

Lykke til! :D

Link to comment
Share on other sites

Joda, HiBeams er stål. Drit i det alle sier. Med mindre du spiller timevis pr. dag, så går det årevis før du ser noe særlig merker. Jeg har hatt min fretless siden 1996, har brukt HiBeams hele tiden, og selv om den ikke er i bruk daglig lenger, så har det vært spilt mye på den. Det er merker etter strengene, men ikke noe annet enn det alltid kommer når metall gnurer mot treverk. Det er ikke "grøfter" som gjør det vanskelig å spille eller som påvirker lyden på noen måte.

Så ikke bekymre deg for det!

Du kan selvsagt bruke SunBeams, som er akkurat de samme strengene men med nikkel istedenfor stål. Litt varmere klang.

Link to comment
Share on other sites

Takk for bra svar! :)

I følge specs fra aria, så er det rosewood. Men jeg tror jeg sjekker ut sunbeams siden jeg er vant til nikkel. Stolen er ikke krommet, den har en ekkel "smoke" finish. Utrolig stygt! Skal sjekke det ut. Elektronikken er ikke som på jazzen min, der summer det litt hvis jeg ikke er borti strengene. Her bråker det hver gang jeg er borti pickupen. Elektronikken er aktiv (med bryter for passiv).

Link to comment
Share on other sites

Rosewood holder bra det, også, med mindre du spiller VELDIG mye. Det høres jo ikke akkurat sånn ut :)

Nesten all støy i elektronikk forårsakes av dårlig jording. Så jeg ville forsøkt å gå over jordinga i bassen din først. Det er finish på stolen, så det kan hende at du må pusse litt av den vekk for å få skikkelig kontakt. Det må være jord mot jord. Det kan også være dårlig kontakt et annet sted i kretsen, også. Men i utgangspunktet leter du etter dårlig jording. Husk at hvis det er preampen som lager støyen vil den fortsatt være der selv om du bytter mic. Derfor er det viktig å finne ut hva som skal til for å fjerne støyen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.