Web Analytics
Jump to content

Overhaling av forsterker


j-man
 Share

Recommended Posts

Nei nei nei, rør koster vanligvis ikke så mye. Har dere betalt dette er det nok russiske psychorør! Jada jeg vet at philips har en del svindyre greier, men ikke så mye. Bytter du de selv bør du ta en titt innom youtube og sjekke en av ekspertvideoene der om hvordan man gjør det. En en enkel teknikk som mange ikke kan.

Jeg kan anbefale www.demostenes.no

Han blir sett på som en av europas beste på rør (har jeg hørt, ikke vet jeg), og han leverer raskt.

Det du derimot bør vite er den opprinnelige betegnelsen på rørene, ikke kun den amerikanske. (eks: 12au7 = Ecc82 = 5814)

Nå skal det sies at jeg ikke vet hvilke rør du trenger eller hvilken forsterker du har... ...

EDIT: Nå så jeg at Troll skrev "en tusing for rørene", ikke tusener for et rør...

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

Jeg har den ikke for øye nå, så er ikke 100 % sikker, faktisk. Men mener det er en Marshall JCM 900 Reverb kombo, 100W.

Den var godt brukt da jeg kjøpte den, og jeg vet faktisk ikke nøyaktig hvilket år den er fra, men tipper den er noen år gammel.

Den hadde, dog, så og si nye rør. Jeg har knapt brukt den, og den har knall lyd. Det eneste jeg stusser på er at det skurrer når man justerer volumet, så dette gjør jeg jeg jo da ikke mens jeg spiller. Hadde vært fint å fiksa dette før evt et salg.

Link to comment
Share on other sites

Det eneste jeg stusser på er at det skurrer når man justerer volumet, så dette gjør jeg jeg jo da ikke mens jeg spiller. Hadde vært fint å fiksa dette før evt et salg.

Høres ut som om du trenger å rense potmeteret - eller i verste fall skifte det. Uansett ganske enkel operasjon som ikke koster mye.

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som om du trenger å rense potmeteret - eller i verste fall skifte det. Uansett ganske enkel operasjon som ikke koster mye.

Burde jeg gjøre dette nede på f.eks. Tre45, eller er det andre steder i Trondheim som gjør det rimeligere, evt bedre?

Er det ellers noen enkel måte å sjekke om rørene er i god stand?

Jeg har for øvrig tatt ut og satt inn rørene selv, da jeg fraktet ampen ved kjøp, så skal vel gå greit å ta ut gamle å sette inn nye selv.

Veit ikke om det er snakk om preamp eller hovedrør da, men antar det er preamp rørene det er snakk om.

Var i alle fall bare å skru av dekselplaten bak og skru dem rett av på innsiden der.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.